193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se face ciocolata de casa?

Cum se face ciocolata de casa?

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se face ciocolata de casa?
Exista mai multe metode pentru prepararea ciocolatei de casa, dar eu o prefer pe cea cu sirop de zahar. Aceasta ii confera exact consistenta de care are nevoie.
Bineinteles, importante sunt si pudra de cacao si laptele praf.

Ca sa ii dai o anumita aroma, strecoara in compozitie ce doresti (esenta de vanilie, espresso, cafea, nuca de cocos etc.).

Ce poti face cu ciocolata de casa? O poti servi simpla ori cu o cafea alaturi, o poti oferi cadou mai ales de Valentine’s Day sau o poti incorpora in alte deserturi.

Reteta de ciocolata de casa
Ingrediente: 5 linguri pudra de cacao, cca 100 ml apa, 135 gr zahar, cca 50 gr unt, cca 280 gr lapte praf.
Mod de preparare
Cerne pudra de cacao si laptele praf si lasa-le deoparte. Pune apa si zaharul la foc potrivit. In momentul in care incep sa fiarba, redu focul si continua sa amesteci pana cand siropul se ingroasa. Adauga untul, omogenizeaza si indeparteaza de caldura.
Pune treptat din compozitia de lapte praf si cacao. Nu te opri din amestecat. Toarna ciocolata intr-o forma din silicon pentru bomboane sau in forma din silicon "lingurite", niveleaza si tine asa la temperatura camerei in jur de 10-15 minute. Apoi baga in frigider.



Sfaturi pentru gatit
- poti adauga in compozitie alune, nuci tocate, migdale, fistic, fructe uscate etc.;
- pentru cantitatile mentionate mai sus ai nevoie de 1/2 lingurita esenta de vanilie sau de 2 lingurite de cafea tare;
- daca vrei scortisoara, e suficient un sfert de lingurita. Aceasta trebuie amestecata cu praful de cacao si cu laptele praf;
- amesteca foarte in compozitie pentru a nu se forma cocoloase;
- cel mai bine omogenizezi ciocolata din recipient cu ajutorul unui tel;
- foloseste un recipient destul de mare pentru a prepara ciocolata. In caz contrar, nu vei avea suficient spatiu pentru a amesteca, iar asta inseamna implicit cocoloase;

- dupa 3-4 ore de stat in frigider, ciocolata poate fi servita;
- din momentul in care incepe sa fiarba apa cu zaharul, trebuie sa treaca doar 5 minute pana incorporezi untul. Daca lasi mai mult timp pe foc siropul, ciocolata va fi uscata;
- daca nu ai forma din silicon, cumpara foi de napolitana pentru umplut. Pune un strat de ciocolata pe o foaie de napolitana, acopera cu alta napolitana, apoi alt strat si tot asa pana la final (ultimul strat trebuie sa fie de napolitana);
- alta varianta de servire: toarna ciocolata in tava tapetata cu hartie pergament si las-o 4-5 ore sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi decupeaza diferite figurine cu ajutorul unui cub cu 5 forme de decupat, spre exemplu.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-02-07 Vizualizari: 3440


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se face ciocolata de casa?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pilaful si piureul se pot prepara si prin fierbere in lapte, suc de portocale sau alte metode inedite.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro