193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut eclere

Sfaturi pentru facut eclere

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut eclere
Eclerele sunt un desert la indemana oricui. Cu cateva ingrediente si putina rabdare poti pregati o prajitura delicioasa.

Sfaturi de la gospodine
- in loc de unt, pentru aluat, poti folosi ulei sau untura;
- aluatul trebuie amestecat fie cu o lingura de lemn, fie cu telul;
- nu pune al doilea ou in aluat pana cand primul nu este absorbit complet. La fel trebuie sa fie si in cazul celorlalte;
- aluatul creste in cuptor, asadar e bine sa lasi spatiu destul de mare intre bucatile crude;

- in momentul in care se scoate aluatul din cuptor, trebuie intepat cu furculita ca sa iasa tot aburul din el. Astfel, eclerele vor fi pufoase, nu cu textura de piure. A doua varianta ar fi ca, dupa 20 de minute de stat in cuptor, sa fie scoase, crestate si bagate inapoi, pana la expirarea duratei de coacere;
- pentru aspect, la final poti decora eclerele cu fructe proaspete sau din compot, fulgi de ciocolata etc.;
- vara, in loc de frisca, pune inghetata.

Reteta de eclere delicioase
Ingrediente

Pentru aluat: 200 ml apa, 125 gr unt, 230 gr faina, 5 oua, putina sare.
Pentru crema: 500 gr smantana, 250 gr zahar.
Pentru topping: 150 gr ciocolata, 60 gr unt.


Mod de preparare
Pas 1: Pune apa si untul intr-o tigaie mai inalta, pe foc potrivit. Adauga sare si lasa sa inceapa sa fiarba.
Pas 2: Incinge cuptorul la 160 grade Celsius.
Pas 3: Cand incepe untul sa fiarba, adauga faina. Omogenizeaza cu o lingura de lemn. Trebuie sa obtii un aluat pufos. Lasa-l la racit.
Pas 4: Mixeaza smantana cu zaharul pana obtii o spuma. Acopera bolul si baga-l in frigider.
Pas 5: Adauga ouale in aluat, dar treptat. Dupa fiecare omogenizeaza. Aluatul trebuie sa fie pufos si elastic.

Pas 6: Pune aluatul intr-o punga sau intr-un aparat folosit pentru spritarea biscuitilor. Ca sa scoti tot aerul din el, pune-l lingura cu lingura, iar de fiecare data agita usor punga sau aparatul.
Pas 7: Gaureste punga intr-un colt si strange-o ca sa curga din ea aluatul sub forma de foi mai groase pentru ecler, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da la cuptor pentru 25-30 de minute.
Pas 8: Pregateste toppingul. Topeste impreuna ciocolata si untul la bain-marie. Amesteca incet pana se topesc.
Pas 9: Scoate aluatul din cuptor. Cand s-a racit de tot, creeaza un buzunaras in fiecare bucata de ecler cu ajutorul unui cutit si umple-l cu crema pregatita anterior, apoi picura o lingura de topping pe fiecare ecler.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-02-12 Vizualizari: 3519


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut eclere, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Chana dal
Dal este un fel de mancare specific Indiei si zonelor invecinate, care se realizeaza din legume boab...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro