193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» 5 retete de cine rapide

5 retete de cine rapide

      Trimite pe mail Printeaza
5 retete de cine rapide
De multe ori seara, cand te intorci de la munca, nu ai nici un chef sa gatesti si dai o fuga in supermarket dupa ceva rapid de desfacut si mancat.

Conform nutritionistilor, aceasta este o mare greseala, intrucat se crede ca, atunci cand ne este foame, avem tendinta sa cumparam mai multe produse decat ne trebuie, iar unele dintre ele chiar cu continut ridicat de aditivi alimentari.

Tocmai de aceea iti propun astazi 5 retete de cine rapide.
Singura conditie este sa te aprovizionezi cu de toate in week-end, iar inainte sa mergi la cumparaturi, sa-ti faci o lista.

1. Supa thailandeza de peste
Timp total: 30 de minute
Ingrediente: 1 lingura de ulei, 1 catel de usturoi maruntit, 1 lingurita ghimbir proaspat ras, 1/4 ceapa rosie feliata fin, putin ardei iute (optional), zeama de la jumatate de lime, 1 lingura sos de peste, 1 lingura coriandru tocat, cca 200 ml supa de legume, 400 ml lapte de cocos, 170 gr creveti curatati, 240 gr somon taiat bucatele, coaja de lamaie sau lime, rosii, varza kale, ardei gras
Mod de preparare
Incinge uleiul intr-o oala sau un wok, apoi pune ceapa rosie, usturoiul, ardeiul iute, coaja rasa de la o lamaie sau lime si ghimbirul. Dupa 2 minute adauga laptele de cocos si lasa fiarba la foc mic in jur de un sfert de ora. Indeparteaza apoi coaja de lamaie sau lime si potriveste supa cu zeama de lime si sos de peste. Adauga somonul, crevetii, coriandrul si legumele. Din acest moment, supa este gata in maxim 5 minute.

2. Supa de bostan cu mere si branza Cheddar
Timp total: 40 de minute
Ingrediente: 5 linguri unt nesarat, 1 ceapa medie taiata fin, 2 mere taiate subtire, 1 cartof alb mare maruntit, sare, piper, cca 400 gr bostan Butternut tocat, 1/2 lingurita salvie uscata, 2 linguri faina 550, cca 75 ml cidru de mere, 230 ml lapte, cca 200 ml supa de pui cu putina sare, arpagic tocat pentru decor, cca 400 gr branza Cheddar rasa, cca 60 gr prosciutto feliat
Mod de preparare
Topeste 4 linguri de unt pe foc mic, apoi pune merele, ceapa, bostanul si cartoful. Potriveste de sare si piper si gateste in jur de 8 minute. Adauga salvia si faina, amesteca si pune cidrul. Da focul la mare. Amesteca pana cand se ingroasa, dupa care pune laptele si supa, acopera vasul cu un capac si lasa sa inceapa sa fiarba. Cand da in clocot redu flacara la minim. Trebuie sa fiarba in jur de 8-10 minute.
Intre timp, prajeste feliile de prosciutto in restul de unt, dupa care scoate-le pe prosoape absorbante de bucatarie. Adauga branza in supa si amesteca pana cand se topeste complet. Da totul prin blender, potriveste de sare si piper, decoreaza cu branza, arpagic si prosciutto si serveste.



3. Pui prajit cu patrunjel
Timp total: 30 de minute
Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline, 4 buc. piept de pui cu oase si piele, 1/4 lingurita fulgi de ardei iute, cca 100 ml otet alb distilat, cca 600 gr pastarnac, piper, sare
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 210 grade Celsius. Curata pastarnacul si taie-l in patru, pe lungime. Pune-l in tigaie cu 1 lingura de ulei, 1/2 lingurita de sare si 1/4 lingurita piper. Amesteca ocazional. In total, trebuie prajit cam 5 minute (simultan cu pieptul de pui). Potriveste carnea de sare si piper si rumeneste-o in tigaie, tot intr-o lingura de ulei, in jur de 3 minute. Dupa aceea mut-o in tigaia cu pastarnac, cu pielea in sus. Dupa 20 de minute este gata.
Cat timp se prajeste carnea, incinge ultima lingura de ulei ramasa, apoi pune fulgii de ardei si otetul si lasa sa fiarba 30 de secunde. Amesteca ocazional. Cand e gata, toarna intr-o cana.
Serveste carnea cu mixul picant.

4. Paste carbonara cu spanac
Timp total: 35 de minute
Ingrediente: sare, 2 lingurite sare grunjoasa, 1 ou mare + 2 galbenusuri, cca 230 gr Parmigiano-Reggiano ras, cca 230 gr bacon cu putina grasime, cca 450 gr fettuccine cu spanac, putin baby spanac
Mod de preparare
Gateste baconul feliat la foc moderat pana cand devine crocant, adica in jur de 7 minute. Pregateste pastele al dente. Intre timp, amesteca piperul, galbenusurile si oul cu parmezanul ras. Adauga putina apa din oala in care fierb pastele si continua sa bati cu telul. Pune apoi spanacul peste fettuccine si scurge repede de apa.
Incinge iar baconul. Ia tigaia de pe foc apoi si pune spanacul si fettuccine. Adauga usor mixul cu ou. Amesteca in mod constant. Tine pe foc cat sa se incalzeasca sosul, dar ai grija sa nu inceapa sa fiarba. Potriveste de sare si serveste.



5. Orez in stil thailandez
Timp total: 20 de minute
Ingrediente: cateva linguri sos de peste, 4 linguri ulei de arahide sau din samburi de struguri, 4 catei de usturoi tocat, 2 ardei iuti verzi, 2 linguri ghimbir proaspat ras, 4 felii de lime, jumatate de castravete, coriandru proaspat, 4 buc. arpagic tocat, cca 600 gr orez Jasmine, cca 400 gr varza chinezeasca data pe razatoare, cca 120 gr carne de porc fara oase
Mod de preparare
Amesteca jumatate din sosul de peste cu ardeii iuti. Pune uleiul la incins. Cand aproape a atins punctul de ardere adauga ghimbirul, usturoiul si aproape tot arpagicul. Amesteca incontinuu si gateste in jur de 40 de secunde. Ai grija sa nu arda! Pune carnea de porc. Dupa 3 minute adauga varza, iar dupa alte 2-3 minute si orezul. Mai lasa pe foc un minut, dupa care incorporeaza restul de sos de peste.
Pune orezul intr-o farfurie si garniseste-l cu castravete, coriandru si arpagicul rasmas. Serveste-l cu feliile de lime cufundate in sosul de ardei iute si cu prosciutto.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-02-17 Vizualizari: 3326


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 retete de cine rapide, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Linistea este calmul mintii, este pentru spirit ceea ce somnul este pentru corp, hrana si improspatare"
William Penn
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro