193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Arpagicul verde in bucatarie

Arpagicul verde in bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
Arpagicul verde in bucatarie
Arpagicul verde, cunoscut si ca ceapa de tuns sau cepsoara da un gust de prospetime mancarurilor, motiv pentru care este des folosit in retete, mai ales in cele frantuzesti.

Selectie si depozitare
- fata de ceapa, bulbul care se formeaza in pamant este mai mic;
- ca sa-l depozitezi pe iarna, nu trebuie sa-l usuci, pentru ca isi pierde rapid din gust. Cel mai bine este sa-l pui in congelator, intr-o punga;
- cumpara un manunchi verde uniform si ferm;
- evita planta cu pete sau zgarieturi;
- pune arpagicul intr-o punga, fara sa-l speli, apoi baga-l in frigider, in partea mai calda, cum ar fi in compartimentele din usa. Pus asa cum trebuie, rezista cam o saptamana, iar in congelator, mai multe luni.

Sfaturi pentru gatit
- toata planta se poate consuma, de la bulb pana la floare;
- ca sa-si pastreze culoarea, nu se recomanda gatirea. Daca, insa, e neaparata nevoie, arpagicul verde trebuie pus la final, inainte de servire;
- face "pereche buna" cu patrunjelul, tarhonul si asmatuiul (fines herbes in bucataria frantuzeasca);
- ca sa-l tai repede, foloseste un foarfece cu 5 lame;
- este preferat in multe retete intrucat are un gust mai putin intepator decat ceapa.

Idei de gatit cu arpagic verde
- pune arpagic verde tocat in aluatul pentru paine;
- amesteca-l tocat cu cartofi copti, adauga unt si smantana si piseaza;
- prajeste cartofii si presara arpagicul inainte de servire;
- strecoara niste fire de arpagic in omleta sau in oua jumari;
- sos pentru chipsuri, pregatit din: arpagic verde, maioneza, iaurt, smantana, branza;
- dressing cremos (arpagic, branza cheddar, branza feta, branza cu mucegai);
- supa minestrone, supa de fasole etc.



Reteta de arpagic verde la tigaie
Ingrediente: 2 manunchiuri arpagic verde, 2 linguri sos de soia, 2 linguri supa de pui sau apa, 1/2 lingurita zahar, 2 linguri unt de arahide sau ulei vegetal, 1 lingurita amidon de porumb amestecat cu 4 linguri de apa
Mod de preparare
Spala manunchiurile de arpagic si scurge-le, apoi taie-le. Amesteca zaharul cu sosul de soia si cu apa / supa de pui. Lasa deoparte.
Incinge o tigaie wok si pune uleiul / untul. Cand ajunge la o temperatura inalta, adauga arpagicul. Prajeste cam un minut, dupa care da-l pe marginea tigaii, iar in mijloc pune sosul. Adauga amidonul si amesteca pentru a se ingrosa. Cand sosul incepe sa fiarba, opreste focul. Serveste imediat.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-02-19 Vizualizari: 3203


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Arpagicul verde in bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre razboi: Poti sa te plangi cat vrei in legatura cu portiile de mancare, dar tine minte, s-ar putea sa fie ultima ta masa, asa ca mai bine bucuta-te de ea"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro