193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Retete de clatite din toata lumea

Retete de clatite din toata lumea

      Trimite pe mail Printeaza
Retete de clatite din toata lumea
Cel mai adesea, noi servim clatitele la desert. In unele zone de pe glob, insa, ele sunt gandite drept garnitura sau fel principal si nu intotdeauna sunt dulci.
Iata cateva dintre cele mai cunoscute retete de clatite:

1. Clatite cu lapte batut. Se servesc la micul dejun, cu unt si sirop de artar, in special in Canada si SUA. Secretul lor consta in praful de copt. Ingrediente: zahar granulat, zahar brun, faina 550, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte batut, lapte, smantana, extract de vanilie, oua, unt sarat.
2. Kaiserschmarrn (Austria). Poarta numele lui Franz Joseph I al Austriei si se servesc cu mere, stafide, nuci etc.
3. Pikeletes (Australia). Sunt mici, dar foarte populare. Se servesc mai ales la ceaiul de dupa-amiaza, cu gem sau crema.

4. Clatite cu arpagic sau cong you bing (China). Sunt facute din coca, nu aluat, si mancate cu sos de soia.
Ingrediente pentru coca: faina, ceapa verde, apa, ulei de canola, sare.
Ingrediente pentru sos: sos de soia, ghimbir tocat marunt, otet din vin rosu, sos Worcestershire, fulgi de ardei iute, zahar brun, ceapa verde / arpagic.
5. Blinii (estul Europei). Sunt mai groase decat clatitele frantuzesti si sunt facute din drojdie si hrisca sau faina de grau.
6. Clatite cu zahar si lamaie (Anglia). Pot fi servite cu sirop (ca la americani) sau cu umplutura si puse pe masa la felul principal.



7. Pannukakku (Finlanda). Se pun la copt in tava rotunda sau dreptunghiulara, iar cand sunt gata pot fi servite cu fructe, creme, zahar pudra.
8. Tiganites (Grecia). Conform retetei traditionale, sunt servite cu topping de scortisoara, miere si iaurt. Stafidele sunt optionale.
9. Palacstinta (Ungaria). Ingrediente: faina, zahar, lapte integral, apa, unt, oua, extract de vanilie, coniac (optional). Topping: nutella, gem, ricotta, smantana, nuci, zahar pudra.
10. Ponnukaka (Islanda).

11. Uttapam (India). Aluatul e facut din orez fermentat si linte neagra, amestecate cu ceapa tocata si condimente (curry, chilli, coriandru).
12. Okonomiyaki (Japonia). Ingrediente: faina, amidon de porumb, praf de copt, supa, varza verde razuita, ceapa verde, ulei de canola. Pentru topping: maioneza, ceapa verde, amestec nipon de condimente.
13. Apam Balik (Malaezia). Sunt facute din faina de orz si servite cu umplutura de unt de arahide.



14. Olady (Rusia).
15. Scones (Scotia).
16. Anjero (Somalia).
E un fel de pita facuta din faina cu agent de crestere.
17. Pannekoeke (Africa de Sud). Se servesc cu scortisoara si vanilie.
18. Raggmunk (Suedia). Sunt clatite facute din cartofi. Ingrediente: lapte, faina 550, oua, smantana, sare, piper, arpagic, unt.
19. Nalesniki (Polonia). Sunt varianta poloneza a bliniilor.
20. Cachapas (Venezuela, Columbia). Ingrediente: boabe de porumb, masa harina (faina folosita cu precadere in bucataria mexicana), piper, sare, mozzarella, ulei.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-02-24 Vizualizari: 3106


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Retete de clatite din toata lumea, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"In societatea noastra "fericirea" este un produs de casa!"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro