193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu ghimbir

Sfaturi pentru gatit cu ghimbir

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu ghimbir
Ghimbirul este cunoscut si folosit inca din Antichitate, atat in medicina, cat si in gastronomie.
Se spune ca marinarii chinezi mancau bucatele de ghimbir pentru a nu suferi de rau de mare.

Stiai ca... ghimbirul este originar din Asia? El face parte din aceeasi familie cu turmericul si cardamomul.

Selectie si depozitare
- radacina de ghimbir se gaseste pe tot parcursul anului, cel mai adesea in supermarketuri;
- cumpara ghimbir cu forma rectangulara sau dreapta, cu cat mai putine noduri. Astfel iti va fi mai usor sa-l cureti;
- ghimbirul trebuie sa fie tare, fara coaja razuita ori patata;
- trebuie sa aiba un miros intepator si puternic. Ghimbirul prospat miroase a picant. Uneori are si aroma usoara de citrice (semn ca e ghimbir de calitate superioara);

- ghimbirul poate fi tinut in frigider, invelit in prosop de hartie si apoi pus intr-o punga de plastic. Rezista cam doua saptamani;
- radacina de ghimbir poate fi pusa in congelator. Rezista pana la 6 luni, dar nu trebuie sa fie curatata decat in momentul utilizarii;
- decat sa cumperi ghimbir praf, mai bine radacina, pentru ca are mai multe beneficii pentru sanatate;
- daca ai ghimbir praf, pune-l intr-o cutie etans, ferit de umiditate, caldura si lumina.



Sfaturi de la gospodine
- e destul de des folosit in bucataria asiatica, atunci cand mancarea e preparata prin metoda stir-fry;
- daca in reteta scrie clar cat ghimbir iti trebuie, atunci taie doar atat. In cazul in care nu e specificat, pune doar o bucatica. Mai bine sa adaugi pe parcurs, decat sa fi pus prea mult la inceput;
- ca sa cureti usor ghimbirul, foloseste o lingura de metal. Miscarea e aceeasi ca la curatarea morcovului. Daca vrei altceva, foloseste un cutit special pentru legume. Lingura are avantajul ca nu indeparteaza si bucati din pulpa ghimbirului, ci numai coaja;

- nu curata tot ghimbirul pe care vrei sa-l pui in mancare, mai ales daca e mai proaspat si are coaja mai subtire. Numai daca te temi sa nu schimbe culoarea sau textura preparatelor, curata-l;
- isi pierde din aroma pe masura ce e gatit, asadar se recomanda adaugarea lui abia spre final;
- bucati mai mari de ghimbir pot fi puse in ceaiuri si supe, iar bucati mai mici in orez si paste;
- ca sa dea aroma puternica mancarurilor, ghimbirul poate fi razuit.



Retete cu ghimbir
- pui cremos
- sos bang bang
- supa de morcovi cu coriandru
- cotlet de porc cu ananas
- ficatei de pui in stil chinezesc etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-02-28 Vizualizari: 2095


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu ghimbir, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro