193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Ce trebuie sa stii despre tofu in bucatarie

Ce trebuie sa stii despre tofu in bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
Ce trebuie sa stii despre tofu in bucatarie
Tofu este un produs care se obtine prin inchegarea laptelui de soia. Intrucat nu e de origine animala, e foarte des utilizat pentru gatirea retetelor vegetariene. Cel mai adesea il intalnim in mancarurile specifice bucatariei asiatice.
Despre tofu
- are o aroma neutra, astfel ca poate fi pus in tot felul de preparate, inclusiv in unele deserturi;
- e o garnitura buna pentru curry si supele cu taitei.

Depozitare
- tofu se tine intr-o cutie inchis etans, in frigider;
- daca ai resturi de tofu, scurge-le de apa, apoi pune-le intr-un recipient cu apa rece proaspata si acopera-l cu capac. Ca sa fie bun cat mai mult timp, inlocuieste apa zilnic (bineinteles, tofu trebuie scurs de fiecare data). Rezista cam o saptamana;
- daca ai mai mult tofu, pune-l in congelator. Rezista in jur de 4-5 luni. Nu te speria, insa, daca devine ca un burete, pare mai spongios.

Exista mai multe feluri de tofu: foarte tare, tare si moale.
Tofu foarte tare contine foarte putina apa si are o valoare nutritiva mai mare. Este, de asemenea, si sortimentul cel mai usor de gatit, motiv pentru care il poti cumpara din aproape orice supermarket.
Metode de gatit:
- feliat fin si pus in mancaruri gatite stir-fry;
- dat prin faina si prajit (ca snitelul);
- marinat timp de 15 minute, apoi prajit ori facut la grill;
- tocat marunt si bagat in cuptor, la copt, pana cand e uscat aproape de tot.



Tofu tare contine putin mai multa apa.
Metode de gatit:
- feliat si pus in supa;
- faramitat si presarat peste mancarurile facute stir-fry.

Tofu moale e un substitut excelent al branzei cand e vorba de supe si salate. Poate fi pus in: burger, oua jumari, placinte.

Mai exista un sortiment de tofu cu textura ca de matase, foarte asemanator cu sarlota consistenta. Acesta e folosit in special pentru smoothie (ca sa-l faca si mai cremos) si pentru deserturi (in loc de mousse-uri).

Retete cu tofu
- tarta de cartofi cu branza tofu
- tofu sote
- salata de penne cu tofu etc.
Nu uita: nu e foarte dificil sa prepari mancare cu acest produs, dar e bine sa citesti inainte cateva sfaturi pentru gatit cu tofu.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-03-03 Vizualizari: 1653


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ce trebuie sa stii despre tofu in bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pilaful si piureul se pot prepara si prin fierbere in lapte, suc de portocale sau alte metode inedite.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Papadia
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"O lingura nu poate gusta mancarea care o tine, la fel, un prost nu poate intelege intelepciunea unui intelept chiar daca se afla in apropierea lui"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro