193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se face untul de migdale

Cum se face untul de migdale

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se face untul de migdale
Credeai ca numai din arahide se poate face unt? Ei bine, si din migdale.
Daca ai adoptat stilul vegan ori, pur si simplu, vrei sa-ti diversifici alimentatia, noi te sfatuim sa inveti sa faci unt de migdale.
E usor, rapid de facut si, foarte important, nu te costa mult.

Reteta de unt de migdale
Ingrediente:
1/2 lingurita sare de mare, cca 340 gr migdale crude.
Pas 1: Pune sarea si migdalele intr-un tocator electric ca sa le maruntesti bine (cam 5 minute).
Pas 2: Opreste tocatorul, agita bolul ca sa se desprinda particulele de pe peretii lui, apoi pune iarasi aparatul in functiune (tot cam pentru 5 minute).
Pas 3: Ar trebui sa fi obtinut unt cu o consistenta considerabila, perfect pentru intins pe paine. Daca nu, mai mixeaza inca 5 minute.

Sfaturi de la gospodine
- untul de migdale rezista in frigider pana la 3 saptamani, intr-un recipient bine inchis;
- poti inlocui migdalele cu nuci pecan, acaju, nuci simple, seminte de floarea-soarelui etc. Nucile trebuie coapte, dar cele pecan, nu;
- daca vrei sa schimbi aroma untului, prajeste mai intai migdalele, apoi da-le prin aparatul de tocat;
- e bine sa folosesti lama in forma de "S" a tocatorului;
- la inceput vor fi doar bucati. Nu te ingrijora! Migdalele se vor prinde una de alta si vor forma o compozitie omogena in momentul in care va iesi ulei din ele;



- daca nu vrei, nu e necesar sa pui si sare. Foloseste doar migdale;
- in cazul migdalelor crude dureaza mai mult pana cand se maruntesc, dar cele coapte se transforma mai repede in unt;
- ca sa coci migdalele, tine-le cam 10-12 minute in cuptorul incins la 170 de grade Celsius;
- ca sa fie mai aparte, ii poti adauga ce condimente doresti;
- nu folosi migdale puse la hidratat fara sa le fi uscat in prealabil si nici nu adauga lichid apos in tocator. Din cauza umiditatii, foarte posibil sa nu mai rezulte unt cremos;
- ca sa obtii mai repede untul, pune ulei de cocos.

3 motive sa-ti pregatesti unt de migdale
- e organic (stii din ce l-ai facut)
- e mai ieftin decat cel din comert
- e perfect de luat la serviciu, ca o gustare.

Exerseaza reteta aceasta, pentru ca peste aproximativ o luna sa gatesti cele mai bune oua de Paste cu ciocolata si unt de migdale.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-03-07 Vizualizari: 6001


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se face untul de migdale, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Apelati la retete mai exotice si ingrediente de succes pe care nu vi le permiteti de obice.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro