193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit andive

Sfaturi pentru gatit andive

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit andive
Andivele fac parte din familia cicorii si au un gust mai amar.
Cel mai adesea sunt folosite pentru prepararea aperitivelor si a salatelor.
Nu contin grasimi, colesterol si sodiu.

Selectie si depozitare
- se gasesc tot timpul anului in supermarketuri;
- cumpara andive cu frunze albe, tari, fara pete. Andivele care nu sunt ambalate sunt mai amare, iar asta din cauza expunerii la lumina;
- evita andivele cu frunze decolorate sau foarte tari;
- in frigider rezista cam 3-4 zile, puse in punga de plastic.

Sfaturi de la gospodine
- nu spala andivele pana cand efectiv nu le pui la gatit;
- andivele trebuie spalate sub un jet de apa rece (asadar, nu cufundate). Tot atunci e bine sa indepartezi frunzele inchise la culoare si capetele tari;
- taie andivele fix inainte de a le gati, pentru ca se innegresc foarte repede;
- dupa ce sunt oparite, frunzele andivelor nu mai sunt amare si isi intensifica savoarea;
- scapi de gustul amar daca le tii 15-20 de minute intr-un mix de otet, sare si apa;
- andivele pot fi taiate felii sau lasate intregi, in functie de reteta (spre exemplu, daca vrei sa le umpli, normal ca ai nevoie de ele intregi);
- se pot servi cu: branza cu mucegai, branza Roquefort, cimbru, fasole alba, ciuperci, jambon, mere, pere, portocale etc.

Andivele pot sa fie prajite fierte, coapte sau consumate crude. Cand sunt gatite, indiferent de tehnica, isi schimba gustul destul de mult.

Idei de retete cu andive: salate, tocanite, supe. Foarte gustoase sunt, de asemenea, andivele umplute cu sosuri, caviar, fructe de mare si branza.
Salata poate fi pregatita cu rucola, ridichi, smantana, maioneaza, zeama de lamaie, otet si rucola.



Reteta de andive cu sos
Ingrediente:
4-5 andive, sunca, ceapa, unt, piper, sare, zahar
Mod de preparare
Curata si spala andivele si lasa-le la scurs. Apoi pune-le la inmuiat intr-o tigaie, alaturi de unt, sunca si ceapa. Acopera tigaia. Cand vezi ca andivele sunt cat de cat moi, scoate sunca si ceapa si pune piper, zahar si sare. Lasa-le sa fiarba pentru a obtine un sos gustos.
Nu uita sa incerci si reteta de pui cu legume, preparat in stil englezesc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-03-10 Vizualizari: 2991


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit andive, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Bucataria mica face casa mare"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro