193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut ceaiul perfect

Sfaturi pentru facut ceaiul perfect

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut ceaiul perfect
Cat de greu e sa faci o ceasca de ceai? Pui apa, pui plicul, amesteci, scoti plicul si gata! Cu siguranta, cu totii spunem asta!
Sa stii, insa, ca exista mici secrete pentru ca ceaiul tau sa fie cu adevarat bun. Tine cont de ele data viitoare cand vrei le pregatesti musafirilor ceva in stil englezesc:

1. Nu te indeparta de fierbator cat se incalzeste apa
Da, ai putea sa faci si alte treburi prin bucatarie cat timp lichidul se infierbanta, dar se presupune ca vrei sa pregatesti un ceai 100% englezesc, nu? Ei, pentru asa ceva trebuie sa stai langa fierbator.
De ce? Pentru ca trebuie sa astepti cam 6 secunde dupa acel zgomot care iti spune ca apa s-a infierbantat, iar apoi sa torni lichidul in ceainic. Ideea este sa lasi apa sa se limpezeasca putin.

2. Nu pune ceaiul la infuzat mai putin de 3 minute
Daca folosesti frunze pentru ceai, pune-le in sita ceainicului. In cazul in care ai ceai la plic, nu amesteca in apa. Doar pune plicul, asteapta 3-4 minute, apoi scoate-l. Britanicii considera drept ofensa ideea de a agita apa in care ai pus plicul.
Apropo de plicuri: daca ai mai multe prin casa, pune-le pe toate intr-o cutie rotunda pentru ceai. Nu numai ca infrumuseteaza raftul sau masa, avand 6 compartimente transparenta, dar vei gasi plicurile si mai usor.



3. Nu turna ceaiul in cana cu tot cu plic
Cel mai adesea ne amuzam atunci cand vrem sa cufundam plicul inapoi, dar nu e politicos mai ales cand incercam sa bem.

4. Nu folosi produse care nu sunt naturale
Spre exemplu, exista pe piata inlocuitori ai laptelui. NU le cumpara! Se presupune ca pregatesti un ceai in stil englezesc, deci respecta traditia. Mai mult, nu ai voie sa cumperi lapte semi-degresat ori degresat. Pune DOAR lapte cu un procentaj mai mare de grasimi.

5. Niciodata nu turna prima data laptele in cana
De ce? Pentru ca ceaiul nu avea culoarea care trebuie. Cel mai bine este sa pui intai ceaiul, apoi laptele.



6. Nu amesteca niciodata cu lingurita de zahar in ceai
Cu alte cuvinte, lingura cu care pui zahar trebuie folosita numai pentru adaugat indulcitor, nu si pentru omogenizat in cana.

7. Nu incalzi niciodata ceaiul in cuptorul cu microunde
S-a intamplat sa uiti de ceai ori sa ai treaba si sa nu-l bei cat e fierbinte. Englezii nu-l pun la incalzit in cuptor, deci trebuie sa-ti pregatesti alta ceasca.

Pentru un ceai super-bun, este bine sa ai in bucatarie si:
- cutie pentru ceai din bambus. Datorita celor 2 magneti cu care e prevazut capacul, cutia se inchide etans;
- forma din silicon pentru 12 bomboane – set de ceai. Cu ajutorul acesteia poti pregati mici delicii pentru servit impreuna cu ceaiul, cum ar fi ciocolata;
- Cartea "Cafe tres gourmand". In paginile ei vei gasi o multime de retete delicioase de fursecuri, numai bune de gustat alaturi de un ceai fierbinte, pregatit in stil englezesc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-03-12 Vizualizari: 3699


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut ceaiul perfect, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Foamea-i cel mai bun bucatar"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro