193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu mere

Sfaturi pentru gatit cu mere

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu mere
Astazi gatim cu mere!
Intr-adevar, sunt cele mai banale fructe care se gasesc la noi, dar intotdeauna exista mici trucuri datorita carora mancarurile vor fi si mai bune.
Iata cate ceva despre ce inseamna sa gatim cu mere.

Selectie si depozitare
- cumpara mere tari, ferme, fara pete sau parti moi;
- coaja trebuie lucioasa;
- culoarea nu este neaparat un indiciu ca sunt coapte sau nu, intrucat exista multe soiuri de mere;
- se tin intr-un loc racoros, preferabil in frigider, dar departe de mancarurile aromate. La fel de bine rezista si in camara;
- merele tinute in frigider trebuie consumate in maximum 6 saptamani;
- ca sa le pui in congelator, trebuie sa fie cat mai tari.

Bine de stiut!
Nu toate merele sunt potrivite pentru o reteta. Spre exemplu, merele Fuji sunt bune in salate, iar cele Granny Smith pentru sosuri, aluaturi si placinte. Merele rosii nu trebuie puse in placinte.

Ce gatim cu mere?
Inainte de toate, spala si usuca bine merele, apoi curata-le, daca asa cere reteta, si feliaza-le. Ca sa nu se innegreasca, stropeste-le cu putina zeama de lamaie.

1. Sos de fructe
Ai nevoie de 230 ml apa, cca 100 gr zahar si 500 gr mere. Pune apa si zaharul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, adauga merele feliate. Lasa sa fiarba la foc redus, pana cand feliile devin aproape transparente.



2. Sos de mere la microunde
Iti trebuie: cca 50 ml apa, cca 75 gr zahar, scortisoara, cam 1,2 kg mere curatate si feliate. Amesteca toate ingredientele intr-o tava speciala pentru microunde, apoi acoper-o si bag-o in cuptor, la putere mare. Dupa 6-8 minute scoate tava si pune compozitia in robot sau blender. Mixeaza pana cand sosul capata consistenta pe care o vrei.

3. Mere coapte
Ingrediente: 6 mere mari, cca 100 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita nucsoara, cca 100 gr stafide, 1 lingura unt sau margarina, 230 ml apa
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Spala si curata merele. Scoate cotorul din ele. Amesteca zaharul cu nucsoara si cu scortisoara, apoi adauga stafidele. Umple merele cu compozitia pregatita si pune-le intr-o tava gresata. Picura niste apa in tava, ca sa nu se usuce merele, apoi bag-o in cuptor. Dupa 40-50 minute sunt gata merele.

Metode de pus merele in congelator
- curata-le, feliaza-le si cufunda-le in acid ascorbic, apoi intinde-le intr-o tava si baga-le in congelator. Dupa ce au inghetat, muta-le intr-o punga si sigileaz-o;
- procedeaza la fel ca mai sus, dar de data aceasta adauga in jur de 100 gr de zahar;
- cu sirop. Amesteca cca 800 ml de apa cu aproape 600 ml zahar, ca sa se formeze sirop. Curata, feliaza si cufunda merele in acid ascorbic, dupa care pune-le intr-o tava si baga-le in congelator. Cand observi ca au inghetat, muta-le intr-o punga si acopera-le cu siropul pregatit anterior.



Alte retete bune de testat
- suc de mere cu ananas si menta
- gogosi olandeze cu mere
- mancare de morcovi cu mere si ceapa
- crumble de mere cu crema de branza
- mere la cuptor cu fulgi de ovaz etc.

Ca sa gatesti ai nevoie si de:
- dispozitiv de curatat mere cu manivela
- forma din silicon pentru copt mere
- dispozitiv pentru chips la microunde.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-03-17 Vizualizari: 2235


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu mere, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Preparati intai mancarea care sta bine la frigider si, la final, tot ce necesita gatitul la minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro