193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi Culinare» Alimentatie sanatoasa» Leurda si sanatatea

Leurda si sanatatea

      Trimite pe mail Printeaza
Leurda si sanatatea
Leurda este una din plantele comestibile ce apar primavara, pe la inceputul lunii martie.
In popor e cunoscuta drept usturoiul-ursului pentru ca are miros de usturoi, dar la frunze seamana cu lacramioara.

Ideal este sa consumam leurda inainte sa infloreasca, pentru ca atunci e bogata in nutrienti.
De ce i se spune usturoiul-ursului? Se crede ca ursul iese din barlog primavara si cauta aceasta planta pentru a face o cura de detoxifiere.

Leurda e o sursa de: vitamine (A, C), minerale (calciu, cupru, fier, sodiu, fosfor), adenozina (substanta care contribuie la scaderea colesterolului), ulei eteric.

Leurda si sistemul digestiv
- omoara viermii intestinali;
- combate balonarea si colita abdominala;
- alina simptomele insuficientei biliare, diareii acute, indigestiei si dizenteriei.

Leurda si sistemul cardiovascular
- reduce hipertensiunea arteriala;
- scade nivelul colesterolului "rau", astfel evitand aparitia tromboflebitei si trombozei;
- ajuta la eliminarea toxinelor din sange;
- previne aparitia aterosclerozei.

Alte beneficii pentru sanatate
- are proprietati depurative, diuretice, antiseptice, bactericide, antitoxice, antiinflamatorii (favorizeaza micsorarea varicelor);
- potrivit oamenilor de stiinta, leurda are efecte mai puternice decat usturoiul atunci cand e folosita in scopuri medicinale;
- reface flora intestinala;
- datorita continutului de antioxidanti, ajuta la neutralizarea actiunii radicalilor liberi si astfel se previne imbatranirea prematura;



- usureaza simptomele racelii si gripei;
- previne amnezia si momentele de lapsus;
- stimuleaza capacitatea de concentrare. De aceea e recomandata mai ales elevilor si persoanelor cu predispozitie spre Alzheimer;
- are efecte impotriva depresiei, insomniei si anxietatii;
- ajuta la eliminarea toxinelor din vezi urinara si din rinichi (acidul uric in cantitate prea mare face rau bolnavilor de guta);

- e folosita pentru tratarea unor afectiuni dermatologice (herpesuri, eczeme, furunculi etc.);
- curata nu doar sangele, ci si plamanii;
- trebuie consumata de persoanele cu tuberculoza pulmonara si bronsita;
- se spune ca poate micsora destul de mult efectele nocive ale nicotinei;
- este eficienta si cand vine vorba de cancer bucal, pulmonar, de colon, testicular etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-03-19 Vizualizari: 1813


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Leurda si sanatatea, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro