193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu faina de cocos

Sfaturi pentru gatit cu faina de cocos

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu faina de cocos
Acest sortiment de faina e un produs rezultat in urma procesului de obtinere a laptelui de cocos.
Cum anume? In timpul extragerii lichidului din nuca de cocos, la presiune mare, apar niste particule mai grunjoase.
Acestea sunt macinate si astfel se obtine faina de cocos.

Principalul avantaj al acestui tip de faina consta in faptul ca nu are absolut deloc gluten!

Sfaturi de la gospodine
- daca pui faina de cocos in chiftele, dubleaza lichidul, ca sa se lege compozitia;
- in retetele de chiftele inlocuieste firimiturile de paine cu o cantitate injumatatita de faina de cocos, iar apoi pune o cantitate egala de lichide;
- faina de cocos absoarbe repede lichidele si grasimile, asadar compozitia va fi umeda mai mult timp;
- poate fi folosita pentru a trece prin ea carnea si legumele inainte de a le pune la prajit;
- intrucat nu contine deloc gluten, nu se va omogeniza precum faina obisnuita. De aceea, trebuie sa pui mai multe oua decat scrie in reteta;

- pentru ca aluatul sa aiba o textura aerata, separa ouale si bate spuma albusurile inainte de a le incorpora. Astfel, faina de cocos nu va avea aceeasi densitate;
- daca vrei sa gatesti cu faina de cocos, dar fara oua, inlocuieste-le cu un mix de apa si seminte de chia sau in;
- inainte de a o folosi, trece-o prin sita, intrucat se formeaza uneori mici cocoloase;
- ca sa echilibrezi densitatea si gradul de deshidratare al acestui tip de faina, pune piure de fructe sau legume in retetele care necesita coacere in cuptor;

- hidratarea fainii nu este necesara, dar poate imbunatati aspectul final al produsului gatit. De aceea mixeaza faina cu ceva lichid si las-o deoparte cam 15 minute;
- foloseste faina de cocos ca sa inlocuiesti 10-30% din alte tipuri de faina in retetele de muffins, prajiturele;
- pentru fiecare portie de faina de cocos folosita, adauga o cantitate egala de lichid (apa, lapte, lapte de cocos, cafea);
- cand pui faina de cocos, inlocuieste zaharul cu un indulcitor lichid (nectar de agave, miere, sirop de artar);



- cand pui indulcitor lichid, redu cantitatea de lichid (apa sau lapte) mentionata in reteta;
- poti incerca sa folosesti faina de cocos drept agent de ingrosare in supe;
- daca amesteci faina de cocos cu faina de migdale, obtii niste prajiturele mai crocante;
- ca sa creasca si mai mult aluatul atunci cand pui faina de cocos, adauga bicarbonat de sodium, otet sau psyllium.

Incearca o reteta de prajituri cu cocos si ciocolata.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-03-19 Vizualizari: 6334


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu faina de cocos, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro