193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit pui la rotisor

Sfaturi pentru gatit pui la rotisor

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit pui la rotisor
Cand treci pe la raionul cu mancaruri din unele supermarketuri, miroase atat de apetisant, incat ti se face foame imediat.

Savoarea de pui la rotisor si culoarea rumena te provoaca sa gusti macar putin din bunatatea aia, dar... De ce sa cumperi, cand ti-l poti pregati tu acasa?

Sfaturi de la gospodine
- ca sa iasa un pui cat mai gustos, rezerva-ti timp suficient. Nu este o reteta grea, dar nici pe fuga nu trebuie facuta;
- cumpara pui bio, chiar daca e mai scump, sau ia carnea de la cineva de la tara. Produsul final va avea o savoare mult mai buna;
- inainte de a asezona carnea, trebuie s-o speli si s-o dai la rece pentru aproximativ o ora;
- marinata pentru carne se face si din: ulei de masline, zeama de lamaie, sare de mare si usturoi;

- puiul este suculent la final pentru ca e uns cu un mix de apa si sare (necesar pentru ca bucatile de carne sa-si pastreze umiditatea);
- poti folosi fie snururi din silicon, fie un dispozitiv pentru pui umplut;
- inainte de a gati efectiv carnea, poti presara putina pudra chili;
- cuptorul trebuie incins cu cel putin 20 de minute inainte de a introduce carnea;
- ai grija sa nu tii carnea in cuptor mai mult decat scrie in reteta. Altfel va fi prea uscata.



Reteta de pui la rotisor
Ingrediente:
1 pui intreg, 1 ceapa rosie mica, sos pentru barbecue, piper negru, 3-4 catei de usturoi, sare, cca 100 gr zahar brun, cca 50 gr frunze de coriandru tocate
Accesorii de gatit necesare: tava de copt, gratar pentru cuptorul aragazului, sfoara alimentara, pensula pentru uns.

Mod de preparare
Pas 1: Spala foarte bine carnea si indeparteaza excesul de grasime din jurul gatului si de la coada.
Pas 2: Amesteca cca 4 litri de apa, zaharul si cu sarea. Dupa ce s-au dizolvat, pune puiul in oala si baga in frigider, pentru 4-6 ore.
Pas 3: Inainte de a scoate carnea de la rece, toaca marunt usturoiul si ceapa si amesteca-le cu frunzele de coriandru. Scurge puiul de excesul de apa si lasa-l sa se usuce.
Pas 4: Baga degetele intre piele si carnea de pe piept, ca sa creezi un fel de buzunar, si umple-l cu ce ai pregatit anterior. Restul din compozitie e bun pentru a unge carnea pe exterior. Daca mai trebuie, adauga piper si sare. Leaga puiul cu ata alimentara, ca sa se gateasca la foc mic.
Pas 5: Pregateste grillul. Scoate gratarul din aragaz si pune o tava lata in locul lui, ca sa nu picure grasime si sa arda. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
Pas 6: Fixeaza foarte bine puiul pe rotisor si unge-l cu sosul pentru barbecue. Gateste-l 1-2 ore, la cca 75 grade Celsius.
Pas 7: Cand e gata, ia-l de pe rotisor si lasa-l cel putin un sfert de ora la temperatura camerei. Astfel, carnea va avea timp sa reabsoarba sucul de la suprafata. Dupa aceea il poti servi.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-03-24 Vizualizari: 30551


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit pui la rotisor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu aglomerati bucataria si frigiderul cu sticle de bauturi racoritoare sau damigene largi de vin.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca"
Benjamin Franklin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro