193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Ati incerca: Porcusor de Guineea la gratar?

Ati incerca: Porcusor de Guineea la gratar?

      Trimite pe mail Printeaza
Ati incerca: Porcusor de Guineea la gratar?
Sunt scumpei si tare hazlii, iar cand ii privesti mai ca iti vine sa ii "mananci" la ce frumusei sunt, datorita acestor calitati au devenit in ultima verme unele dintre cele mai cautate animale de companie. Insa in anumite zone din lume acest porcusor de guineea este delicatesa principala din meniu.

In tari ca Peru sau in alte zone din America Latina, porcusorul de guineea este servit la fel de des cum mancam noi puiul de gaina. Una dintre metodele traditionale de preparare a porcului de guineea este sa ii rupi gatul, il tii de picioarele din spate cu capul in jos pana ii curge o parte din sange prin gura, pui apoi apa clocotita peste dansul ca sa ii poti zmulge mai usor "blana" (la fel cum ai zmulge penele la gaina) dupa care ii scoti maruntaiele si dupa ce il speli cu apa rece bine, il frigi la o flacara de foc pentru a indeparta orice urma de blana ce ar mai fi putut ramas. Ca orice animal sacrificat nu este o metoda placuta insa e eficienta. Tineti mereu cont ca asta este traditia in tarile respective asemanatoare cu modul in care noi decapitam gaina.

Porcusorul de guineea este pregatit mai ales in zilele de sarbatoare, fiind preparat fie la gratar, fie sub forma unei supe, a unei tocanite cu mai multe legume sau porcusor de guineea umplut. Carnea porcusorului de guineea este foarte bogata in proteine si contine mari cantitati de vitamina B, impreuna fac o combinatie ideala mai ales pentru cei ce sunt la dieta.

Daca va intrebati de ce se gateste aceasta rozatoare, raspunsul e simplu, este usor de domesticit, usor de gatit, este de marime mica ceea ce inseamna ca poate la singura masa sa hraneasca o familie de patru persoane fara sa fie nevoie sa fie pus la frigider, nu uitati chiar si in zilele noastre in anumite tari inca nu exista curent si cu atat mai putin aragaze sau frigidere. In astfel de cazuri trebuie sa cauti cele mai utile metode pentru a te hrani.

Carnea porcusorului de guineea este asemanatoare cu aceea a iepurelui si are un continut extrem de mic in grasimi. Insa la sfarsit sincer va spun ca prefer sa vad un porcusor de guineea cum se agita prin camera si se uita la mine curios decat intr-o oala pe aragaz.





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-06-05 Vizualizari: 16282


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ati incerca: Porcusor de Guineea la gratar?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Orice om sanatos poate rezista fara mancare doua zile - dar nu si fara poezie"
Charles Baudelaire
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro