193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit capsuni

Sfaturi pentru gatit capsuni

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit capsuni
Cam intr-o luna, in functie de starea meteorologica, ar trebui sa recoltam din gradina primele capsuni.

In supermarket se gasesc de la Craciun chiar, dar stim cu totii ca nu au gust chiar asa bun.

Indiferent ca sunt ori nu fructele tale preferate, e bine sa stii cum anume sa le gatesti. Poate ii faci o surpriza copilului tau sau persoanei dragi!

Stiai ca... de fapt, capsunile nu sunt fructe, ci semintele mici de pe ele?

Despre capsuni
- exista multe soiuri de capsuni, in functie de marime, forma, textura, gust etc.;
- capsunile salbatice sunt mai suculente si mai aromate;
- sunt cultivate in diverse perioade ale anului, in functie de zona de pe glob.

Selectie si depozitare
- capsunile se gasesc tot timpul anului, dar sezonul lor este din aprilie pana pe la sfarsitul lui iunie;
- cumpara capsuni rosii, cu suprafata stralucitoare si fara pete, ferme la atingere. Trebuie sa aiba miros dulce, fructat;
- nu cumpara capsuni cu pete (se strica repede) sau foarte moi si cu miros ciudat;
- ideal ar fi sa le consumi in ziua in care le-ai cumparat, pentru ca sunt foarte perisabile. Daca vrei, totusi, sa le depozitezi, mai intai triaza-le (pentru depozitare sunt bune capsunile mai tari). Apoi, fara sa le speli, pune-le in cutia lor sau intr-o farfurie acoperita cu un prosop absorbant de bucatarie si baga-le in frigider (nu mai mult de doua-trei zile);
- capsunile nu trebuie expuse la soare sau la temperaturi mari o perioada indelungata;
- nu indeparta coditele la capsuni decat inainte de a le consuma / gati.



Sfaturi pentru gatit
- capsunile pot fi consumate si crude (salata, sos, smoothie), si gatite (sirop, tarta, placinta, briose, gem, jeleu etc.);
- poti face un fel de sos din capsuni crude. Zdrobeste-le, amesteca-le cu niste zahar si lasa-le putin deoparte. Zeama obtinuta poate fi folosita pentru aromarea si colorarea unei inghetate, spre exemplu;
- capsunile se servesc drept desert, dar si garnitura la un aperitiv / platou cu branzeturi;
- unul dintre cele mai populare deserturi consta in cufundarea capsunilor in ciocolata;
- ca sa le speli, cel mai usor este sa le pui intr-o strecuratoare, apoi sa dai drumul la jetul de apa rece. Doar asa se indeparteaza toate particulele de nisip si praful;
- imediat ce le-ai spalat fie le stergi cu un prosop, fie le pui pe servetele absorbante.

Capsuni invelite in ciocolata
Topeste la bain-marie circa 115 gr ciocolata si o lingura de unt. Infige o scobitoare in fiecare capsuna, iar in momentul in care ciocolata e destul de lichida, cufunda cate una. Dupa cateva secunde scoate-o si pune-o pe o hartie cerata. La final, ca sa se intareasca, baga-le in frigider. Pentru decor, le poti garnisi cu mici picaturi de ciocolata alba topita.

De incercat
- inghetata de capsuni cu vanilie
- Martini cu capsuni
- briose cu capsuni si mandarine etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-03-28 Vizualizari: 1872


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit capsuni, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro