193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut guacamole

Sfaturi pentru facut guacamole

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut guacamole
Guacamole este o pasta care se obtine din avocado copt, sare si zeama de lime (aceasta e reteta de baza).
Nu trebuie decat sa pisezi fin ingredientele si gata! Ai obtinut pasta perfecta pentru servit chipsuri.

Optional, poti pune: rosii cherry, ceapa, ardei jalapeno, coriandru tocat etc.
Bineinteles, cel mai bine este sa stii sa gatesti reteta de baza si abia apoi sa incerci diverse variante.

Guacamole poate fi servit alaturi de: usturoi copt, fructe tropicale, fructe de mare, branza cu mucegai etc.

Sfaturi de la gospodine
- avocado trebuie sa fie copt, dar sa nu aiba zgarieturi sau pete decolorate;
- ca sa-ti fie mai usor, scoate-i prima data samburele. Taie fructul in doua, pe lungime. Din jumatatea fara sambure, scobeste pulpa fructului cu o lingurita si pune-o intr-un bol. Din cealalata bucata poti taia pulpa cu un cutit mai mic;
- imediat ce ai terminat cu avocado, stropeste-l cu zeama de lamaie sau de lime, ca sa nu se innegreasca;
- pune ceapa si usturoi tocate foarte marunt.

Greseli de evitat
- nu cumpara avocado foarte crud / foarte copt, cu pete si zgarieturi;
- nu lua orice fel de avocado. Pentru guacamole este potrivit sortimentul Hass. Chiar daca un avocado e mai mare, nu inseamna ca vei obtine mai mult guacamole, ci ca vei avea mai multa apa in el;
- nu stropesti cu ceva acid fructul (zeama de lime, zeama de lamaie sau mix din ambele);
- nu pui nici un condiment. Chiar daca nu iti place mancarea mai iute sau nu-ti permite stomacul, incearca sa adaugi putin chili, spre exemplu;
- te zgarcesti cand e vorba de ierburi aromatice (coriandru, cel mai adesea);
- nu pui suficienta sare;
- vrei sa obtii o pasta fina. De fapt, un guacamole facut ca la carte trebuie sa aiba o textura usor grunjoasa.


Depozitare
Pasta guacamole se pune intr-un bol cu capac. Pe masura ce se umple bolul, apasa usor cu lingura in el, ca sa iasa cat mai mult aer posibil. Dupa aceea picura putina apa calduta peste guacamole, cat sa-l acopere, si baga-l in frigider. Rezista cam 3 zile. Cand vrei sa-l consumi, nu trebuie decat sa scurgi apa si sa amesteci in pasta cu lingura de cateva ori, pentru a-l improspata.

Incearca
- guacamole rosu
- guacamole traditional
- ciuperci portobello umplute cu guacamole





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-03-31 Vizualizari: 1477


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut guacamole, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu aglomerati bucataria si frigiderul cu sticle de bauturi racoritoare sau damigene largi de vin.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro