193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut ricotta de casa

Sfaturi pentru facut ricotta de casa

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut ricotta de casa
Ca sa pregatesti acasa niste branza ricotta, iti trebuie: zeama de lamaie, lapte si vreo jumatate de ora.

Cum anume? Pui laptele pe aragaz. In momentul in care aproape incepe sa fiarba, adaugi zeama de lamaie sau otet si lasi asa, in timp ce te ocupi cu prepararea altor retete.
Dupa vreo 10 minute, laptele incepe sa se inchege, formandu-se branza ideala pentru pizza, lasagna si alte retete.

Sfaturi de la gospodine
- obtii cea mai buna ricotta daca folosesti lapte integral;
- evita laptele semi-degresat sau degresat pentru ca nu are suficiente grasimi ca sa se poata inchega;
- nu folosi lapte pasteurizat la temperaturifoarte inalte, pentru ca acest proces schimba structura proteinelor din lapte;
- adauga otetul sau zeama de lamaie treptat. Cine stie, poate nu ai nevoie chiar de toata cantitatea si ar fi pacat sa compromiti laptele;
- branza va fi mai uscata sau mai umeda in functie de cat timp o lasi la scurs;
- poti face branza si din lapte cu 2% grasime, dar nu va fi la fel de cremoasa;
- zerul scurs poate inlocui apa din orice reteta de copt sau poate fi pus in smoothie. De asemenea il poti pune in procesul de fermentatie atunci cand faci kvas;

De ce sa faci acasa branza ricotta?
Pentru ca e mai aromata si are textura mai pufoasa decat cea de la magazin. Cel mai probabil, aceste lucruri se datoreaza laptelui proaspat.

Reteta de ricotta
Ingrediente: 1,7 litri lapte integral, 1 lingurita de sare (optional), cca 80 ml zeama de lamaie / otet alb distilat sau o jumatate de lingurita de acid citric
Mod de preparare
Incalzeste laptele la aproximativ 90 de grade Celsius. Cand incepe sa se formeze spuma, indeparteaza-l de foc. Adauga sarea si otetul / zeama de lamaie. Amesteca usor pentru a se omogeniza. Lasa oala deoparte cam 10 minute.
Iin acest timp, laptele trebuie sa fi inceput sa se inchege. Daca totusi inca nu e inchegat, mai pune o lingura de otet sau de zeama de lamaie si mai asteapta cateva minute.
Strecoara laptele. Lasa branza la scurs intre 10 si 60 de minute, in functie de cat de uscata vrei sa fie. Daca e prea uscata, adauga niste zer inainte de a o depozita. In frigider rezista pana la o saptamana, intr-o cutie inchisa etans.



Retete cu ricotta
- lipie cu dovleac si branza
- spuma de ricotta si piersici cu migdale si ciocolata
- clatite americane cu ricotta si lamaie etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-02 Vizualizari: 4428


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut ricotta de casa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Chana dal
Dal este un fel de mancare specific Indiei si zonelor invecinate, care se realizeaza din legume boab...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La mancare lup si la treaba iepure"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro