193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Cum asezam mancarea in farfurie cat mai estetic

Cum asezam mancarea in farfurie cat mai estetic

      Trimite pe mail Printeaza
Cum asezam mancarea in farfurie cat mai estetic
Ai stat in bucatarie toata dupa-amiaza, ai gatit retete deosebite, iar acum trebuie sa le servesti.
Ce faci? Le pui pe toate in farfurie cum procedezi de obicei sau incerci altceva?

Din moment ce ai depus toate eforturile pentru ca mancarea sa fie cat mai delicioasa, ar fi pacat sa nu o prezinti intr-o maniera aparte.
Iata cum trebuie sa procedezi:

Pas 1: Incepe cu baza
- alege farfuriile, tacamurile si paharele adecvate;
- farfuria in sine trebuie sa puna in evidenta mancarea, nu sa distraga atentia de la ea. Poti alege farfurii rotunde, patrate, albe, fara model, colorate etc. Chiar daca acele farfurii colorate arata bine, vor distrage atentia de la munca ta de cateva ore. Pentru a lua ceva frumos, mergi la un magazin cu specific oriental sau cu produse antice. Poti gasi multe lucruri interesante acolo;
- fii atent la dimensiunea farfuriei. Unii musafiri pot aprecia o portie mica intr-o farfurie mare, dar altii o vor considera drept gest nepoliticos.

Pas 2: Tine cont de mancarea in sine
Spre exemplu, o mancare mai apoasa arata urat pe o farfurie plata daca nu e ingradita cumva de cartofi, paste / orez sau daca nu e servita intr-un bol adanc.

Pas 3: Ai in vedere forma legumelor gatite si cum vrei sa le asezi, astfel incat sa rezulte un decor frumos. Spre exemplu, pregateste un trandafir cu ajutorul unei ascutitoare pentru morcovi, iar alaturi pune o floare facuta dintr-un castravete dat printr-o ascutitoare pentru legume.

Pas 4: Pune preparatul pe farfurie si incearca sa-l faci sa arate cat mai bine. Nu ezita sa cauti idei pe internet. Sunt o multime de tutoriale video si de fotografii sugestive.
Pune mancarea in centrul farfuriei, iar spatiul care ramane lasa-l gol. Pe cat posibil, preparatele sa fie in numar impar. Atat in fotografie, cat si in pictura sau publicitate, se considera ca acest lucru inspira unitate. Ideea este ca intotdeauna acel produs in plus, de fapt, e inconjurat de celelalte si da impresia de armonie.
Daca vrei sa servesti friptura, dupa ce ai terminat de aranjat farfuria, las-o deoparte cam 5 minute. Astfel, fibrele din carne se vor rehidrata din interior spre exterior, iar friptura nu va da impresia ca se scurge.


Pas 5: Nu te complica cu garniturile complexe
Acestea trebuie sa fie complementare mancarurilor. Asadar, pregateste o mica salata, peste care sa presari niste ierburi aromatice, nuci si condimente.

Pas 6: Ai grija sa nu fie doar o singura culoare in farfurie
Spre exemplu, daca tot ai sos si carne albe in platou, decoreaza cu niste broccoli.

Pas 7: In unele culturi, alaturi de mancare se pun si cateva flori
Acest lucru ramane la latitudinea fiecaruia.

Bine de stiut
- cauta idei cat mai multe. Nu-ti trebuie pe moment? Aduna-le intr-un folder, pe calculator. Cand vei avea nevoie, vei sti unde sa cauti;
- incearca sa alegi simplitatea. Nu te complica cu prezentari ca la restaurante sau concursuri culinare importante;
- asigura-te ca preparatele se potrivesc cu ocazia. Spre exemplu, nu ai cum sa pregatesti o portie de paste bologneze pentru Ajunul Craciunului ori Revelion;
- moda se schimba! Din cand in cand, o data la cateva luni, fa mici schimbari in vesela si tacamuri.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-02 Vizualizari: 5120


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum asezam mancarea in farfurie cat mai estetic, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro