193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut sos pesto

Sfaturi pentru facut sos pesto

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut sos pesto
Pentru pieptul de pui sau pestele la gratar intotdeauna e perfect un sos pesto.
Nu-i nimic daca nu-l ai in frigider. Ti-l poti pregati rapid.

Despre semintele de pin
- semintele de pin lunguiete si subtiri au aroma discreta si textura cremoasa;
- semintele de pin mai pline (originare din Asia) au aroma mai puternica, motiv pentru care trebuie sa ai grija atunci cand le folosesti pentru pesto;
- intotdeauna pastreaza semintele de pin in frigider (sau chiar in congelator), pentru ca rancezesc rapid.

Sfaturi de la gospodine
- evita sa dai ingredientele prin blender, pentru ca se vor omogeniza prea tare;
- ca sa aiba textura grunjoasa, ingredientele trebuie tocate manual;
- pune o lingurita de stevia in sos. Va fi si mai gustos.

Depozitare
- pune sosul intr-un borcan sterilizat si acopera-l cu un strat de ulei de masline, apoi infileteaza capacul si baga-l in frigider. Trebuie consumat cam intr-o saptamana;
- daca vrei sa pui sosul in congelator, nu-l amesteca cu parmeza. Ca sa inghete, pune-l in forma de gheata. Rezista cam 3 luni.

Servire cu sos pesto
- pune o lingura de sos in supa minestrone, ca sa-i dea repede aroma;
- intinde sos pesto pe bruschete si presara putina branza ricotta;
- serveste cu sos pesto un piept de pui sau o bucatica de peste alb;
- pune cateva lingurite de pesto in apa in care fierb midiile;
- amesteca sosul pesto cu mascarpone sau foloseste-l drept garnitura pentru legumele de primavara;
- e perfect cu rosii, prosciutto, mozzarella;
- amesteca-l cu piure de cartofi.



Reteta de pesto poate fi folosita drept baza pentru:
- salsa cu nuci. Inlocuieste semintele de pin cu nuci si busuiocul cu patrunjel. La final pune parmezan si smantana;
- salsa verde (de servit pestele si carnea la gratar). Omite parmezanul si pune 2 lingurite de capere, 2 buc. ansoa tocate, zeama de la o lamaie si o mana de frunze de patrunjel tocate;
- salsa Agrodolce. Omite parmezanul si pune o lingurita de miere, una de otet de vin alb si una de stafide. E perfect pentru peste la gratar (mai ales ton si sardine).

Reteta de sos pesto
Ingrediente:
2 manunchiuri de frunze de busuioc, cca 100 gr seminte pin, 1-2 catei de usturoi, 1/4 lingurita sare, cca 100 gr ulei de masline extravirgin, cca 100 gr parmezan ras
Mod de preparare
Toaca marunt ingredientele, apoi amesteca-le intr-un bol si potriveste de sare.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-04 Vizualizari: 1861


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut sos pesto, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro