193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit carne de miel

Sfaturi pentru gatit carne de miel

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit carne de miel
In mai putin de 2 saptamani, gospodinele vor pune pe masa de Paste platoul cu preparate din miel. Drob, friptura, rulada, toate isi vor gasi locul printre ouale rosii si salata verde.

Daca nu ai gatit niciodata carne de miel, dar vrei sa incerci cu ocazia sarbatorii pascale, este bine sa afli cateva trucuri inainte.

Selectie
Cumpara carne de miel cat mai tanar, pentru ca e mai moale si are aroma discreta. Carnea trebuie sa fie tare, cu o nuanta de roz pal, iar stratul de grasime alb si pufos. Bineinteles, nu trebuie sa miroasa si nici sa nu aiba vreo pelicula suspecta.
Pentru ca un picior intreg are multa carne, roaga-l pe macelar sa nu sectioneze gamba, ci sa taie tendoanele care tin carnea de os. Astfel, ea se va dezlipi de os in timpul gatirii. De asemenea, roaga-l sa-ti dea osul pelvian, pentru ca e foarte bun cand prepari sosul.

Sfaturi de la gospodine
- inainte de a pregati carnea pentru bagat in cuptor, las-o sa ajunga la temperatura camerei;
- intotdeauna asezoneaz-o bine inainte de a o gati;
- bucatile mai mari de carne gateste-le in primele 15 minute la 230 de grade Celsius (ca sa patrunda caldura pana in miezul lor), dupa care redu-o la 200 de grade Celsius sau mai putin;
- daca ai bucati mici de carne, gateste-le la temperatura mare (230 de grade Celsius).

Portionare si gatire
- piciorul de miel e perfect pentru facut friptura pentru mai multe persoane. Are multa carne slaba;
- spata din fata are mai multa grasime si e mai greu de dezosat. Trebuie gatita la temperatura mai mica;
- gatul se gateste foarte repede si e perfect pentru doua portii;
- carne de pe spate, din zona coamei, e buna ca friptura, dar e destul de scumpa;
- pieptul e cel mai gras dintre toate.



Friptura de miel
Pune un gratar intr-o tava de copt (acolo se va scurge sucul din friptura, pe care il poti folosi pentru sos). Cresteaza din loc in loc carnea si pune in buzunarase crengute de rozmarin si bucatele de usturoi. Daca vrei, stropeste carnea cu otet balsamic, zeama de lamaie, miere, presara chilli si adauga niste mustar.
Ca sa fie cat mai frageda friptura, pune apa sau supa de legume in tava de copt (la fel, si acest lichid il poti folosi pentru sos).
Unge cu ulei carnea si potriveste-o de piper si sare, apoi bag-o in cuptorul incins la 180 de grade Celsius. Fiecare 500 gr de carne are nevoie de 30 de minute pentru a se gati. Cand e gata, scoate-o si las-o deoparte 10-15 minute, ca sa fie patrunsa de zeama. Portioneaz-o apoi si serveste cu legume, spre exemplu.

Retete recomandate:
- pulpa de miel in aluat
- tocanita de miel cu sfecla
- miel in sos de vin cu legume
- pulpa de miel glazurata cu miere
- drob de miel
- miel cu migdale si stafide





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-07 Vizualizari: 2504


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit carne de miel, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Iasomia
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ospitalitate, virtutea care ne determina sa hranim si sa gazduim anumite persoane care nu au nevoie de hrana si gazduire"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro