193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut iepurasi de ciocolata

Sfaturi pentru facut iepurasi de ciocolata

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut iepurasi de ciocolata
Iepurasii de ciocolata nu trebuie sa lipseasca deloc de pe masa de Paste.
Pe cat de usor sunt de facut, pe atat de repede dispar din farfurie!

In preajma sarbatorii pascale, se gaseste o varietate larga de iepurasi de ciocolata la comercializare, dar e mai interesant sa-ti pregatesti tu asa ceva.
Nu doar ca personalizezi desertul, dar poti folosi ciocolata de calitate mai buna decat cea din comert.

Iata cum se fac iepurasii de ciocolata:
Ingrediente: 300 gr ciocolata alba / cu lapte / neagra topita.
Ustensile de gatit: o pensula mica, o forma din silicon sau plastic.
Mod de preparare
Pune forma intr-o tava. Topeste ciocolata ori la bain-marie, ori in cuptorul cu microunde. Toarn-o usor in forma, apoi bag-o in frigider pentru o ora sau chiar mai mult, ca sa se intareasca. Scoate-o de la rece si indeparteaza forma.

Daca vrei, poti pregati un iepuras mai... dolofan. Toarna usor ciocolata topita in doua forme, baga-le in frigider ca sa se intareasca, apoi scoate-le si lipeste-le tot cu ciocolata topita. Pentru decor, "umplutura" poate fi pregatita din ciocolata alba. La fel si interiorul urechilor, ochii si mustatile.
Ca sa-ti surprinzi musafirii, pregateste-le iepurasi mai mici, umpluti cu bomboane.

Sfaturi de la gospodine
- nu incerca sa topesti ciocolata in vase din lemn sau poroase si nici in sticla termorezistenta, pentru ca va fi ori foarte fierbinte, ori foarte rece. Ideal este sa ai o cratita pentru baie de aburi;
- daca topesti ciocolata la microunde, amesteca in bol cam o data la fiecare 30 de secunde, pentru a nu se lipi de vas;
- ai grija sa nu lasi apa sa patrunda in bolul cu ciocolata, pentru ca o "taie";
- apa trebuie sa fiarba la foc mic, nu la foc mare;
- daca vrei sa fie mai crocanta ciocolata, pune niste cereale in ea imediat ce s-a topit sau alune, stafide, arahide, fistic etc.;



- in ciocolata topita mai poti pune ulei de menta;
- poti avea un singur fel de ciocolata, dar ideal e sa ai 2-3 tipuri. Gustul va fi mai bun;
- daca vrei sa amesteci ciocolata alba cu ciocolata neagra, atunci pune la topit prima data pe a doua, apoi amestec-o cu prima. Astfel, va fi mai fina;
- dupa ce ai pus ciocolata in forma, misc-o cat mai putin posibil si ai grija sa nu scapi nimic in ea. Trebuie sa fie lucioasa si sa aiba suprafata cat mai neteda;
- pentru decorarea iepurasului, poti folosi si o punga pentru umplut cu 5 varfuri.

Alte accesorii recomandate:
- vas special pentru baie de aburi
- forma din silicon pentru prajitura "Iepuras"
- forma din silicon de Paste "iepure + ou".





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-09 Vizualizari: 2389


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut iepurasi de ciocolata, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro