Tips & tricks
Sfaturi pentru facut iepurasi de ciocolata

Iepurasii de ciocolata nu trebuie sa lipseasca deloc de pe masa de Paste.
Pe cat de usor sunt de facut, pe atat de repede dispar din farfurie!
In preajma sarbatorii pascale, se gaseste o varietate larga de iepurasi de ciocolata la comercializare, dar e mai interesant sa-ti pregatesti tu asa ceva.
Nu doar ca personalizezi desertul, dar poti folosi ciocolata de calitate mai buna decat cea din comert.
Iata cum se fac iepurasii de ciocolata:
Ingrediente: 300 gr ciocolata alba / cu lapte / neagra topita.
Ustensile de gatit: o pensula mica, o forma din silicon sau plastic.
Mod de preparare
Pune forma intr-o tava. Topeste ciocolata ori la bain-marie, ori in cuptorul cu microunde. Toarn-o usor in forma, apoi bag-o in frigider pentru o ora sau chiar mai mult, ca sa se intareasca. Scoate-o de la rece si indeparteaza forma.
Daca vrei, poti pregati un iepuras mai... dolofan. Toarna usor ciocolata topita in doua forme, baga-le in frigider ca sa se intareasca, apoi scoate-le si lipeste-le tot cu ciocolata topita. Pentru decor, "umplutura" poate fi pregatita din ciocolata alba. La fel si interiorul urechilor, ochii si mustatile.
Ca sa-ti surprinzi musafirii, pregateste-le iepurasi mai mici, umpluti cu bomboane.
Sfaturi de la gospodine
- nu incerca sa topesti ciocolata in vase din lemn sau poroase si nici in sticla termorezistenta, pentru ca va fi ori foarte fierbinte, ori foarte rece. Ideal este sa ai o cratita pentru baie de aburi;
- daca topesti ciocolata la microunde, amesteca in bol cam o data la fiecare 30 de secunde, pentru a nu se lipi de vas;
- ai grija sa nu lasi apa sa patrunda in bolul cu ciocolata, pentru ca o "taie";
- apa trebuie sa fiarba la foc mic, nu la foc mare;
- daca vrei sa fie mai crocanta ciocolata, pune niste cereale in ea imediat ce s-a topit sau alune, stafide, arahide, fistic etc.;

- in ciocolata topita mai poti pune ulei de menta;
- poti avea un singur fel de ciocolata, dar ideal e sa ai 2-3 tipuri. Gustul va fi mai bun;
- daca vrei sa amesteci ciocolata alba cu ciocolata neagra, atunci pune la topit prima data pe a doua, apoi amestec-o cu prima. Astfel, va fi mai fina;
- dupa ce ai pus ciocolata in forma, misc-o cat mai putin posibil si ai grija sa nu scapi nimic in ea. Trebuie sa fie lucioasa si sa aiba suprafata cat mai neteda;
- pentru decorarea iepurasului, poti folosi si o punga pentru umplut cu 5 varfuri.
Alte accesorii recomandate:
- vas special pentru baie de aburi
- forma din silicon pentru prajitura "Iepuras"
- forma din silicon de Paste "iepure + ou".
Pe cat de usor sunt de facut, pe atat de repede dispar din farfurie!
In preajma sarbatorii pascale, se gaseste o varietate larga de iepurasi de ciocolata la comercializare, dar e mai interesant sa-ti pregatesti tu asa ceva.
Nu doar ca personalizezi desertul, dar poti folosi ciocolata de calitate mai buna decat cea din comert.
Iata cum se fac iepurasii de ciocolata:
Ingrediente: 300 gr ciocolata alba / cu lapte / neagra topita.
Ustensile de gatit: o pensula mica, o forma din silicon sau plastic.
Mod de preparare
Pune forma intr-o tava. Topeste ciocolata ori la bain-marie, ori in cuptorul cu microunde. Toarn-o usor in forma, apoi bag-o in frigider pentru o ora sau chiar mai mult, ca sa se intareasca. Scoate-o de la rece si indeparteaza forma.
Daca vrei, poti pregati un iepuras mai... dolofan. Toarna usor ciocolata topita in doua forme, baga-le in frigider ca sa se intareasca, apoi scoate-le si lipeste-le tot cu ciocolata topita. Pentru decor, "umplutura" poate fi pregatita din ciocolata alba. La fel si interiorul urechilor, ochii si mustatile.
Ca sa-ti surprinzi musafirii, pregateste-le iepurasi mai mici, umpluti cu bomboane.
Sfaturi de la gospodine
- nu incerca sa topesti ciocolata in vase din lemn sau poroase si nici in sticla termorezistenta, pentru ca va fi ori foarte fierbinte, ori foarte rece. Ideal este sa ai o cratita pentru baie de aburi;
- daca topesti ciocolata la microunde, amesteca in bol cam o data la fiecare 30 de secunde, pentru a nu se lipi de vas;
- ai grija sa nu lasi apa sa patrunda in bolul cu ciocolata, pentru ca o "taie";
- apa trebuie sa fiarba la foc mic, nu la foc mare;
- daca vrei sa fie mai crocanta ciocolata, pune niste cereale in ea imediat ce s-a topit sau alune, stafide, arahide, fistic etc.;

- in ciocolata topita mai poti pune ulei de menta;
- poti avea un singur fel de ciocolata, dar ideal e sa ai 2-3 tipuri. Gustul va fi mai bun;
- daca vrei sa amesteci ciocolata alba cu ciocolata neagra, atunci pune la topit prima data pe a doua, apoi amestec-o cu prima. Astfel, va fi mai fina;
- dupa ce ai pus ciocolata in forma, misc-o cat mai putin posibil si ai grija sa nu scapi nimic in ea. Trebuie sa fie lucioasa si sa aiba suprafata cat mai neteda;
- pentru decorarea iepurasului, poti folosi si o punga pentru umplut cu 5 varfuri.
Alte accesorii recomandate:
- vas special pentru baie de aburi
- forma din silicon pentru prajitura "Iepuras"
- forma din silicon de Paste "iepure + ou".
Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-09 Vizualizari: 2481
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut iepurasi de ciocolata, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Un meniu de sarbatori nu este neaparat unul bogat, dar trebuie sa acopere cam toate preferintele invitatilor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta