193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut friptura de curcan

Sfaturi pentru facut friptura de curcan

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut friptura de curcan
Este adevarat ca de Paste trebuie sa gatim carne de miel, dar doctorii si nutritionistii ne recomanda sa consumam carne mai slaba, cum ar fi cea de curcan.

Vrei sa incerci si tu anul acesta? Uite ce ai de facut:

Bine de stiut
- carnea de curcan trebuie sa fie complet dezghetata. Tocmai de aceea, decongeleaz-o in frigider cam cu 24 de ore inainte de a o gati. Si mai repede se dezgheata daca o pui in apa rece;
- curcanul se tine in apa sarata cateva ore inainte de a fi gatit. Astfel carnea va fi suculenta;
- cuptorul trebuie sa fie incins cam la 230 de grade Celsius. In momentul in care bagi curcanul, seteaza temperatura cam la 170 de grade Celsius;

- la fiecare 45 de minute, scoate curcanul din cuptor, inchide usa cuptorului si stropeste carnea cu sucul din tava. Astfel se va gati mai incet, dar uniform;
- in ultimele 45 de minute poti unge carnea cu unt sau ulei ca sa aiba o suprafata usor crocanta si rumena;
- 450 gr de curcan e gata cam in 15 minute. Aceasta este metoda de calculare a timpului, in cazul in care nu se specifica in reteta;
- carnea e gata atunci cand a ajuns la cel putin 76 de grade Celsius. Daca nu e asa, bag-o inapoi in cuptor, pentru inca vreo 20 de minute. Eventual, ca sa nu se usuce, acopera tava cu folie de aluminiu.

Sfaturi pentru o friptura suculenta
1. Gateste carne proaspata de curcan, nu carne congelata. Cristalele de gheata afecteaza muschii, iar atunci cand dezgheti si gatesti carnea, lichidele se scurg mult mai usor, iar friptura se usuca.
2. Decat sa faci friptura dintr-un curcan mare, mai bine alege doi mai mici. Vor fi gata intr-un timp mai scurt si sunt si mai usor de manevrat.
3. Pune cubulete mici de unt sub piele. Pe masura ce se topeste, aromeaza carnea. Mai mult, poti zdauga ierburi aromatice.
4. Prima data pune curcanul cu pieptul in jos pe grill, iar dupa vreo ora intoarce-l.
5. Dupa ce ai luat curcanul de pe grill, lasa-l deoparte cam 20 de minute, apoi serveste-l. De ce? Pentru ca zeama sa se distribuie uniform (in timpul gatirii, sucul propriu se aduna in centrul carnii).



Incearca o friptura de curcan la cuptor sau un curcan umplut.

Ustensile de gatit:
- pulverizator de ulei
- cleste pentru feliat friptura
- stropitoare de ulei pentru cuptor
- termometru pentru friptura





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-11 Vizualizari: 1976


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut friptura de curcan, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro