193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit carnea de pui

Sfaturi pentru gatit carnea de pui

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit carnea de pui
Carnea de pui, spre deosebire de alte sortimente, poate fi gatita in mai multe feluri, motiv pentru care e preferata de cei mai multi dintre noi.

De Craciun, de Paste, de ziua cuiva etc., pe masa putem pune preparate diverse, facute cu carne de pui.

Ca sa iasa treaba ca la carte, insa, e bine sa stim cum anume trebuie gatita fiecare bucatica.
Iata cateva lucruri care te vor ajuta cu siguranta:

1. Piept de pui
Este cea mai des folosita parte dintr-un pui intrucat are putine grasimi, dar multe proteine. Ai grija sa nu o usuci! Secretul unui piept de pui delicios e sa stii sa-l gatesti uniform, dar fara a-l scurge de tot sucul propriu. Trece de cateva ori cu sucitorul peste carne, ca sa o aplatizezi putin. Daca vrei sa gatesti pieptul de pui la grill sau in tigaie, cel mai bine e sa o faci la temperatura mare, intr-un timp scurt.

2. Piept de pui crocant
Ca sa-si pastreze sucul propriu, dar si sa aiba o textura crocanta, inainte-l de a-l pune la prajit, trece-l prin faina de porumb. E perfect pentru: sotare, marinare, grill, cuptor. Il gasim in salate, sandvisuri, supe etc.
Fileul de piept de pui e putin mai moale decat pieptul si poate fi gatit la cuptor sau pus in salate fierbinti.
Inainte de a te apuca de treaba, citeste si cateva sfaturi pentru gatit piept de pui.

3. Aripioare de pui
Poate nu multor persoane le place pielea de pe aripi, dar datorita acesteia carnea nu se usuca, iar osul da aroma. Gateste aripioare de pui cu branza cu mucegai sau cu mai multe condimente.



4. Ciocanele de pui
Sunt ideale pentru cuptor sau pe gratar. Incearca ciocanele de pui cu bere.

5. Pulpe de pui
De multe ori se spune ca au gustul cel mai bun, intrucat acolo este concentrata cea mai multa grasime dintr-un pui. Totodata, costa mai putin decat pieptul de pui. Pentru ca e putin mai tare, trebuie gatita mai mult.
Gateste niste pulpe de pui cu sos de rosii.

6. Carne tocata de pui
E buna pentru chiftelute, burgeri, salata vietnameza, taco, enchilada etc.

Incearca:
- retete pentru pui umplut
- papucel de piept umplut
- salata Olivier
- pui in sos de usturoi
- aripioare de pui cu lime etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-14 Vizualizari: 1886


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit carnea de pui, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La masa ii vad pe toti, dar la bucatarie pe nimeni"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro