193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Vinul potrivit pentru masa de Paste

Vinul potrivit pentru masa de Paste

      Trimite pe mail Printeaza
Vinul potrivit pentru masa de Paste
Pastele aproape ca bate la usa. Retetele sunt deja alese, ouale se vopsesc, se cumpara ingredientele pentru cozonaci si pasca...

Stii ce e foarte posibil sa uiti? Bautura!
Da, pui pe masa de sarbatoare sucuri, apa minerala, dar trebuie si vin.
Iata ce sa alegi in functie de preparatele gatite:

Vin potrivit pentru brunch
Daca musafirii ajung in jur de ora 11.00 a.m. (la brunch, adica intre micul dejun si pranz), poti renunta la vinurile albe si rosii si sa alegi direct un Rose fructat sec. Acesta completeaza aroma preparatelor cu sunca si da o nota de prospetime baconului, oualor, carnaciorilor etc. O idee la fel de buna este si vinul spumant.

Vinul pentru antreu
Fiecarui antreu i se potriveste un anumit sortiment de vin, ales in functie de savoare si greutate. Intrucat e ceva de inceput, vinul trebuie sa fie mai delicat, ca sa ne binedispuna. Sampania si vinul spumant sunt potrivite. De asemenea, poti cauta vinuri seci. De ce? Pentru ca antreurile si aciditatea vinurilor seci inveselesc atmosfera repede.

Ca sa stii ce sa alegi, asociaza preparatele savuroase cu vinuri parfumante, iar mancarurile mai grele (pentru stomac) cu vinuri mai puternice. Spre exemplu, un peste usor aromat poate fi servit cu vin alb cu aroma discreta, nu cu unul rosu sec, pentru ca i-ar coplesi aroma. In schimb, un vin rosu merge cu friptura de vita.
Idei de retete pentru inceperea mesei: bruschete cu vin rosu tanar, salata de creveti cu Logan Chardonnay (vin alb sec).

Vin de servit la desert
Daca vinul pe care il ai pentru desert este mai puternic, serveste-l la finalul mesei, dupa ce musafirii au mancat prajiturile sau tortul.
Asocieri de vinuri si deserturi:
- placinta de mere (dulce si aromata) se potriveste cu vinul condimentat si cu aroma de caise;
- cheesecake de portocale cu ciocolata merge cu un vin mai onctuos.



Preparate si vinuri asociate
- somonul are multe grasimi. Asadar, cauta un Chardonnay (vin alb, elegant, catifelat, cu aroma florala distincta). Vinul Burgundy (rosu sec) nu este recomandat intrucat mascheaza aroma pestelui;
- carne de pui cu Pinot Noir din zona Drouhin;
- mancarurile din carne de vitel cu vin Bourdeaux;

- carnea de miel se potriveste cu vinul rosu (Burgundy, Cabernet Sauvignon, Merlot etc.). Ideea este ca vinul sa aiba suficienta aciditate pentru a face fata aromei puternice a preparatelor, nu sa o ingreuneze. In plus, nota pamantie a vinului Bordeaux se potriveste cu radacinoasele servite drept garnitura (pastarnac, cartofi, nap);
- carnea de curcan merge cu un Chardonnay cu aroma de mar, para si citrice, intrucat are o textura ce se potriveste cu umplutura, cartofii si dovleceii serviti alaturi.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-16 Vizualizari: 3218


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Vinul potrivit pentru masa de Paste, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia este o mancare pentru zei, gatita de diavoli"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro