193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut pasca

Sfaturi pentru facut pasca

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut pasca
Desertul nostru preferat de Paste este, cu siguranta, pasca.
Nu am uitat de cozonac, fiti pe pace, dar pe acesta il putem pregati in orice perioada a anului.
In schimb, pasca se coace doar de la Paste si pana la Inaltare, adica timp de 40 zile.

Mamelor si bunicilor noastre le este usor sa o pregateasca, dar pentru noi, mai putin experimentati fiind, e cam dificil.
Uite cateva lucruri care te pot ajuta sa gatesti o pasca buna de Paste:

1. Drojdia trebuie activata cu zahar. Mama pune, de obicei, drojdia in apa ca sa o activeze, dar unii bucatari spun ca ar trebui amestecata si cu zahar, ca sa creasca si mai pufoasa.
2. Pune mai putine galbenusuri. De ce? Pentru ca, efectiv, ingreuneaza aluatul si nu mai dospeste.
3. Galbenusurile trebuie frecate cu putina sare pentru a da culoare frumoasa aluatului.

4. Pune gris in umplutura, daca e prea moale. Uneori, branza care a stat putin timp la strecurat are mult zer, iar daca o amesteci cu oua, stafide si zahar, capata o consistenta si mai moale. Ca sa nu ai surprize neplacute cand dai pasca in cuptor (sa nu versi compozitia) ori cand o scoti (sa nu fie coapta umplutura), pune in mix si niste gris.
5. Ca sa se prinda de umplutura, da stafidele prin faina, apoi pune-le in bolul cu branza.

Sfaturi de la gospodine
- in loc sa inmoi drojdia in apa, pune-o in lapte;
- faina se cerne printr-o sita foarte deasa, pentru ca aluatul sa fie fin;
- aluatul trebuie framantat bine, apoi lasat cam o ora sa creasca, intr-un caldut;
- daca aluatul ti se pare cam tare, poti sa-l amesteci cu putin lapte incalzit;
- pentru ca stafidele sa fie putin mai umflate, tine-le cateva minute la hidratat in apa calda;
- pentru aroma, strecoara in umplutura sau in aluat niste coaja rasa de lamaie;
- in mod normal, orice pasca trebuie sa aiba semnul crucii facut din aluat. Altfel, ar fi mai mult o placinta.



Conform traditiei, pasca si cozonacii se fac in Joia Mare, dar gospodinele, din lipsa de timp, le mai coc si in Sambata Mare. Niciodata, insa, in Vinerea Neagra! Aceasta zi este de doliu si trebuie respectata.

Se spune ca, la un moment dat, Iisus a fost gazduit de un om bun la suflet care, la plecare, le-a pus in traista niste paine, dar fara sa stie ei. Pe drum, apostolii L-au intrebat cand va fi Pastele, iar El le-a spus ca vor sarbatori atunci cand vor gasi merindea pusa de gazda primitoare. Imediat ce au cautat, au si gasit-o.

Retete de pasca
- pasca cu smantana si cacao
- pasca umpluta cu smantana
- pasca umpluta cu branza

Incearca si alte idei de retete pentru masa de Paste.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-16 Vizualizari: 1903


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut pasca, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro