193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Idei pentru asezarea Mesei de Paste

Idei pentru asezarea Mesei de Paste

      Trimite pe mail Printeaza
Idei pentru asezarea Mesei de Paste
Cel mai adesea, intrucat de sarbatori stam cu familia, masa festiva este, sa spunem, neprotocolara. Cateva farfurii, pahare si tacamuri, plus platourile cu mancare.
Uneori, insa, pentru ca avem musafiri importanti, trebuie sa punem accent si pe aranjatul mesei.

Iata cateva reguli generale pe care e bine sa le ai vedere de Paste si nu numai:
- lasa intre invitati un spatiu cam de 30 cm;
- nu obtura vederea musafirilor prin decoratiuni mari, sticle, lumanari;
- nu aglomera masa cu cesti de ceai sau cafea daca nu este randul lor. Fiecare trebuie servita la un moment dat, nu toate odata;
- nu aseza pe masa toate felurile de mancare. Unele se vor raci, altele se vor incalzi. Decat sa tratezi astfel musafirii, mai bine iti pui sort si esti chelner 1-2 ore.

Reguli pentru o masa formala
- asaza tacamurile in ordinea utilizarii, dinspre exterior spre interior;
- salveaza niste spatiu prin plasarea lingurii de desert si a furculitei in fata farfuriei. Daca masa e si asa aglomerata, adu tacamurile de desert odata cu acesta;
- paharele se pun in partea dreapta. Cel pentru vin trebuie pus chiar alaturi de cutit;
- o masa formala are 3 tipuri de pahare: pentru apa (in stanga), pentru vin alb (in dreapta, in fata), pentru vin rosu (alaturi de cutit);
- servetelele se pun ori in farfurie, impaturite frumos, ori in stanga furculitelor;
- servetelele trebuie sa fie din material textil. Ca sa arate si mai frumos, exerseaza cu cateva zile inainte impaturirea si aranjarea servetelelor.



Reguli pentru o masa neprotocolara (casual)
- lingurita si furculita pentru desert sunt optionale. Ele se pot pune langa farfurie, nu in fata ei;
- painea si untul sunt optionale. Se aseaza langa furculite, in stanga;
- ai nevoie doar de 2 pahare: unul pentru apa (stanga), altul pentru vin (langa cutit);
- e mai indicat sa folosesti servetele din hartie, nu din material textil.

Reguli pentru un bufet
- decoratiunile pentru masa se aseaza in mijloc;
- incepe cu platouri, apoi adu garnituri si feluri principale, salate, paine;
- tacamurile se pun in stanga bufetului;
- bauturile, paharele si desertul au nevoie de masa separata, pentru a nu o aglomera pe cea cu mancaruri;
- servetelele de hartie trebuie puse intre fiecare farfurie din gramada, ca sa salvezi spatiu.

Cum alegem paharele de vin alb si rosu? Simplu! Regula de baza este aceea ca paharul pentru vin rosu sa aiba o cupa rotunda, pentru a permite oxidarea lichidului, proces prin care gustul devine mai fin. Cat despre vinul alb, ei bine, gura paharului trebuie sa fie mai ingusta, ca sa se pastreze aroma de proaspat mai mult timp.

In concluzie, este bine sa stim cate ceva despre arta asezarii mesei pentru a face impresie buna musafirilor.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-18 Vizualizari: 5897


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Idei pentru asezarea Mesei de Paste, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro