193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut iaurt grecesc acasa

Sfaturi pentru facut iaurt grecesc acasa

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut iaurt grecesc acasa
Iaurtul grecesc se pregateste de sute de ani, iar reteta traditionala presupune utilizarea fie a laptelui de vaca, fie a celui de oaie.
Nutritionistii si doctorii ni-l recomanda intrucat are multe proteine, dar putini carbohidrati si mai putina lactoza fata de alte sortimente.

Iaurtul grecesc este cremos, mai consistent si foarte aromat. Diferenta dintre el si iaurtul obisnuit consta in cantitatea de zer pe care o are fiecare. Cu cat contine mai putin zer, cu atat e mai savuros.
Sa faci iaurt grecesc nu e la fel de simplu precum ai pregati niste cuburi de gheata, dar nici imposibil. Iata de ce ai nevoie si cum anume trebuie sa procedezi.

Sfaturi de la gospodine
- foloseste lapte integral, semi-degresat ori chiar degresat. Atentie: textura si gustul laptelui difera in functie de laptele ales!
- ai nevoie de o substanta-agent, care sa inceapa fermentarea, cum ar fi cateva linguri de iaurt integral;
- compozitia facuta din lapte si agent trebuie sa stea cam 6 ore la o temperatura in jur de 43 de grade, ca sa prinda consistenta unei sarlote. Daca o lasi mai mult de 6 ore, iaurtul va fi mai acru;
- iaurtul se lasa la scurs cam doua ore.

Reteta de iaurt grecesc
Ingrediente:
4 linguri iaurt integral, cca. 1,8 L lapte
Mod de preparare
Pune laptele intr-o oala cu fund mai gros, la foc mediu, pana cand ajunge la aproximativ 82 de grade Celsius (din cand in cand poti amesteca in oala, ca sa previi arderea). Lasa-l apoi sa se raceasca pana la 43 de grade Celsius (eventual, poti muta oala intr-un lighean cu niste cuburi de gheata).
Odata ce laptele s-a racit, adauga iaurtul si omogenizeaza. Toarna mixul obtinut in doua borcane, infileteaza capacele si pune-le intr-oala mare, cu apa la 48 de grade Celsius (cufunda-le pana aproape de capac). Pune un capac pe oala. Nu misca vasul aproximativ 6 ore. Cand aproape a expirat timpul, scoate borcanele din baia de apa si baga-le in frigider pentru cel putin 6 ore. Dupa aceea, iaurtul poate fi consumat.
Ca sa aiba textura buna, mai intai pune-l la scurs intr-o sita fina. Zerul obtinut este bun pentru alte retete, cum ar fi cele de aluat.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-18 Vizualizari: 6493


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut iaurt grecesc acasa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta intre un caine si un om"
Mark Twain
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro