193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit lasagna perfecta

Sfaturi pentru gatit lasagna perfecta

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit lasagna perfecta
Lasagna este una dintre cele mai usoare retete de gatit.
Am putea spune oarecum ca face parte din zona noastra de "confort".

Nu ai nevoie de multe ingrediente, tehnica nu e o complicata, familia adora, cu siguranta, preparatul etc.
Ca sa fie si mai sanatoasa, urmeaza cateva sfaturi de-ale bucatarilor:

1. Inlocuieste foile obisnuite cu cele din grau integral, pentru a creste consumul de fibre.
2. Cumpara carnaciori italieni din carne de curcan in loc de carnaciori de porc. De ce? Pentru ca astfel reduci considerabil cantitatea de grasimi saturate pe care ti-o pui in farfurie.
3. Pune spanac congelat. Are multi nutrienti si un numar foarte mic de calorii.
4. Adauga ciuperci. Poti inlocui un carnacior sau doi cu ciuperci feliate. Acestea au aroma de carne si iti satisfac pofta, dar cu mai putine calorii si grasimi.
5. Nu uita de branza degresata. In loc de branza normala, cu multe grasimi, cumpara una semi-degresata ori degresata total, ca sa diminuezi si numarul de calorii, si numarul de grasimi saturate.

Sfaturi de la gospodine
- pune o lingura de ulei de masline in apa care fierbe, pentru ca foile sa nu se lipeasca una de alta;
- foile de lasagna trebuie gatite al dente;
- ca la orice paste, clateste foile sub un jet de apa rece;
- daca acoperi lasagna cu folie inainte de a o baga in cuptor, reduci din timpul de gatire, iar preparatul final va fi mai bun (datorita umiditatii care se pastreaza);
- da branza pe razatoare ca sa fie si mai buna lasagna;
- ca sa aiba gust delicios, nu cumpara sosul, ci prepara-l. Ai nevoie de parti egale de: morcov, telina, ceapa si rosii;
- poti adauga si niste masline in lasagna.



Reteta de lasagna clasica
Ingrediente:
foi de lasagna, o conserva mare de ciuperci feliate, sos pentru spaghete, parmezan ras, carnaciori italieni gatiti, branza ricotta, mozzarella, spray de gatit
Mod de preparare
Fierbe foile de lasagna, apoi clateste-le bine si pune-le intr-o farfurie. Amesteca branza ricotta cu mozzarella, carnaciorii si ciupercile intr-un bol mare. Pulverizeaza spray de gatit intr-un vas de sticla termorezistenta. Pune putin sos pe fundul vasului, apoi intinde o foaie de lasagna si acoper-o cu o parte din compozitia pregatita anterior.
Pune a doua foaie de lasagna, iarasi sos si compozitie si tot asa pana termini foile. La final toarna sosul ramas peste ultima foaie si presara parmezan. Acopera vasul cu folie de aluminiu si baga-l in cuptorul incins la 176 grade Celsius, pentru aproximativ 40 de minute.
Cu 5 minute inainte de a scoate vasul, indeparteaza folia. Astfel lasagna va prinde o culoare aurie. Las-o deoparte cam 10 minute, apoi serveste-o.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-23 Vizualizari: 2152


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit lasagna perfecta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro