193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit orez basmati

Sfaturi pentru gatit orez basmati

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit orez basmati
Nu este neaparat cea mai rapida metoda de gatit orezul basmati, dar e cea mai sigura si iti ofera un produs precum cel din restaurante.

De ce sa gatesti cu orez indian? Pentru ca acesta e mai aromat, mai fin si are bobul mai lung.

Metode de gatit orez basmati
1. Cu multa apa.
Exact ca la paste, pune niste sare in apa, asteapta sa inceapa sa fiarba, apoi pune orezul. Cand e gata, clateste-l sub un jet de apa rece.
2. In oala cu capac.
3. In cuptorul cu microunde.
Hidrateaza cam 30 de minute orezul, apoi scurge-l. Pune 300 ml apa in bolul pentru cuptor, o lingurita de sare, un cub de unt si orezul. Acopera bolul si baga-l in cuptor. Dupa 6-7 minute, micsoreaza temperatura. Cand e gata, lasa-l deoparte 5 minute, apoi ia capacul de pe bol.
Bineinteles, ca alte tipuri de orez, cel indian poate fi facut si in masina de gatit orez sau in cuptorul clasic.

Ai nevoie de: o parte orez basmati, apa multa.
Pas 1: Clateste bine orezul ca sa indepartezi urmele de amidon. Trece orezul prin cel putin trei ape, apoi pune-l un sfert de ora la hidratat. Pas 2: Cat timp orezul basmati se umfla, adu apa in punctul de fierbere.
Pas 3: Scurge orezul foarte bine si pune-l in lichidul care fierbe. Lasa sa fiarba la foc mic. Acopera oala.
Pas 4: Dupa 5 minute, indeparteaza oala de foc, dar lasa capacul pus.
Pas 5: Dupa 15 minute verifica orezul. Daca ti se pare ca mai trebuia sa fiarba putin, mai lasa-l deoparte. In cazul in care pare uscat, adauga putina apa clocotinda peste el. Cand a capatat textura pe care o vrei, muta-l intr-o farfurie.

Daca vrei sa pregatesti pilaf, atunci soteaza ceapa si condimente, dupa care pune apa in tigaie, iar cand incepe sa fiarba, adauga orezul inmuiat in prealabil.



Sfaturi de la gospodine
- desi pare mai dificil, a gati orez e ca si cum ai face mancare cu un pachet de paste;
- orezul basmati se pune la inmuiat 15-30 de minute inainte de a-l fierbe. Diferenta se va observa cand vei manca. Textura va fi cu mult diferita decat daca ai pune orezul direct din punga la fiert;
- daca iei capacul de pe oala inainte sa fie gata orezul, acesta nu va fierbe asa cum trebuie, pentru ca va iesi tot aburul.

Ca sa prepari orez, ai nevoie de:
- vas pentru gatit cu aburi la microunde
- capac universal pentru oale





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-25 Vizualizari: 3335


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit orez basmati, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro