193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se pun capsunile la macerat?

Cum se pun capsunile la macerat?

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se pun capsunile la macerat?
De obicei, marinam carne si peste, ca sa aiba un gust mult mai bun.
Atunci cand acestea se inlocuiesc cu fructe, scopul e acelasi: sa obtinem ceva aromat si delicios.

Macerarea e sinonima cu marinarea, atat doar ca se schimba alimentul.
Procesul e simplu: fructul proaspat ori uscat este zdrobit, feliat sau tinut intreg in lichid aromat (cum ar fi sirop, lichior, otet) cateva ore sau peste noapte.
In acest timp, absoarbe din lichid si se inmoaie sau se umfla (in cazul fructelor uscate).

Pentru ca tot e sezonul lor, haideti sa profitam de capsuni! Prin marinare, se scurge lichidul din ele, se indulcesc, iar la final rezulta un sirop foarte gustos.
Iata cum se face marinarea capsunilor:

Pas 1: Se pregatesc capsunile. Mai intai se tin sub un jet de apa, ca sa le curatam de toata mizeria, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare. Daca nici asa nu este eliminata apa, atunci le stergem cu prosoape absorbante de bucatarie. Urmeaza felierea lor.

Pas 2: Pentru marinare, cel mai usor este sa amesteci capsunile cu zahar (la fiecare 450 gr de capsuni trebuie 2 linguri de zahar). Daca vrei ceva mai deosebit, pregateste un mix din:
- cca 50 gr miere de albine si 4 linguri de lichior de portocale;
- 2 linguri de Cointreau si 2 linguri de zahar pudra (pentru cca 450 gr capsuni);
- cca 100 ml sirop simplu;
- nectar de agave, sirop de artar, miere de albine;
- coaja si zeama de lamaie;
- ierburi proaspete;
- extract de vanilie;
- extract de migdale;
- mirodenii: scortisoara, piper negru, stelute de anason etc.

Pregateste mixul dorit intr-un bol separat, apoi adauga capsunile. Amesteca-le bine. Asigura-te ca fructele sunt acoperite cu mixul pentru marinat. Lasa totul la temperatura camerei, cam 15-30 de minute.



Pas 3: Servire. Capsunile pregatite astfel se servesc simple ori cu miere. Alte idei pentru servire:
- pentru decorat torturi, impreuna cu frisca, bineinteles;
- topping pentru inghetata de vanilie;
- amestecate cu vin spumant sau limonada proaspata;
- cu French toast si clatite;
- in cheesecake-uri.

Sfat: Daca doresti, poti folosi otet balsamic. Cu o jumatate de ora inainte de a le servi, feliaza-le fin, apoi pune-le la marinat in otet. La final scurge-le si serveste-le.

Daca ai pus la marinat mai multe capsuni decat ti-a trebuit, pune surplusul intr-o punga, apoi bag-o in congelator. Astfel rezista in jur de un an. Totusi, tine cont de faptul ca nu vor arata asa bine cand vor fi decongelate.

Bine de stiut
- macerarea incepe instant din momentul in care fructele sunt amestecate cu zahar sau alt mix pregatit special;
- pentru cele mai bune rezultate, fructele se lasa la macerat de la 30 de minute pana la cateva ore.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-04-30 Vizualizari: 1794


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se pun capsunile la macerat?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Chana dal
Dal este un fel de mancare specific Indiei si zonelor invecinate, care se realizeaza din legume boab...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Bucataria mica face casa mare"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro