193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» 5 retete la gratar

5 retete la gratar

      Trimite pe mail Printeaza
5 retete la gratar
Cand nu avem timp mult pentru stat in fata aragazului, gratarul ne salveaza.
Pregatim un dressing din ce avem prin casa, ungem cu el carnea sau pestele, invelim in folie de aluminiu si punem pe gratar, timp de cateva minute.

Daca ai ramas in pana de idei si nu stii ce sa mai gatesti, uite ce iti propunem noi pentru gratar:

1. Polenta cu branza
Ingrediente:
8 felii de mozzarella, busuioc, ardei rosu copt, cca 400 gr malai, piper negru, cca 800 ml supa de pui
Mod de preparare
Pregateste mai intai polenta. Pune supa de pui cu putin piper la fiert. Cand da in clocot, adauga in ploaie malaiul si da focul la mic. Daca trebuie, pune si niste sare. Tapeteaza cu hartie pergament o tava intinsa si rastoarna polenta in ea. Tine-o peste noapte in frigider.
A doua zi, tai-o in 8 bucati, iar pe acestea sectioneaza-le in doua (exact ca si cum ai pregati un sandvis). Pune pe jumatate din "felii" mozzarella, busuioc si ardei gras rosu, apoi acopera-le cu celelalte "felii" de polenta. Incinge gratarul si pune sandvisurile pe el. Dupa vreo 5 minute intoarce-le pe partea cealalta.

2. Pizza crocanta
Ingrediente:
4 foi tortilla, 2 lingurite ulei de masline, 1 lingurita frunze uscate de oregano, felii de salam pepperoni, cca 100 gr rosii scurse de zeama, cca 100 gr masline verzi umplute, branza rasa cheddar
Mod de preparare
Incinge gratarul. Pune foile de tortilla in niste tavi negresate. Unge-le cu ulei, apoi presara branza, masline, rosii, pune felii de salam si acopera-le cu restul de branza si cu oregano. Cu ajutorul unei spatule, muta foile de tortilla pe gratar. Gateste-le 3-6 minute sau pana cand s-a topit branza.

3. File de somon cu ghimbir
Ingrediente:
2 linguri miere de albine, 2 linguri ketchup, 2 linguri ghimbir proaspat tocat, 1/4 lingurita sare, 1/4 sos de ardei iute, cca 500 gr file de somon
Mod de preparare
Incinge gratarul si amesteca toate ingredientele foarte bine, cu exceptia somonului. Greseaza gratarul cu ulei vegetal, apoi pune pestele cu pielea in jos. Acopera-l si gateste-l la foc mediu. Dupa 8 minute unge pestele cu mixul de ingrediente, acopera-l inapoi si mai tine-l pe foc 3-6 minute sau pana cand furculita patrunde foarte usor in el.



4. Pui in saramura
Ingrediente pentru saramura:
cca 450 ml apa, cca 50 gr sare, cca 50 gr zahar brun, 4 cutii de bere fara alcool (reci), carne de pui
Ingrediente pentru sos: 1 lingurita paprika, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita pudra de ceapa, 1/2 lingurita pudra de usturoi, 1/2 lingurita piper, cca 50 ml ulei vegetal
Mod de preparare
Intr-o oala de otel inoxidabil amesteca apa cu sarea kosher si zaharul brun. Dupa ce s-au dizolvat, adauga berea si carnea. Acopera vasul si baga-l in frigider pentru cel putin 8 ore, dar nu mai mult de 24.
Tapeteaza cu folie o tava. Ia carnea din marinata si clateste-o sub un jet de apa rece, apoi usuc-o cu prosoape absorbante de bucatarie (marinata poti s-o arunci). Pune carnea in tava si bag-o in frigider, neacoperita, pentru o ora (ca sa se usuce pielea). Intre timp, amesteca ingredientele pentru sos, cu exceptia uleiului.
Incinge gratarul si unge-l cu ulei, apoi pune pe el carnea unsa cu sos. Acopera gratarul si gateste carnea la foc mic, 20-30 de minute. Din cand in cand, intoarce-o pe partea cealalta. Este gata atunci cand zeama scursa din carne nu mai este rosiatica.

5. Banane pe gratar
Ingrediente:
1 banana curatata, 2 linguri bezele mici, 2 linguri fulgi de ciocolata, 2 linguri cereale cu scortisoara (sfaramate usor)
Mod de preparare
Incinge gratarul la temperatura mare. Feliaza banana pe lungime, dar nu de tot, si pune in ea bezele si ciocolata. Inveleste-o cu folie de aluminiu si mut-o pe gratar. Dupa 5-6 minute desfa-o si presara pe ea cereale.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-05-05 Vizualizari: 1671


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 retete la gratar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro