193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit macris

Sfaturi pentru gatit macris

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit macris
Macrisul este o planta cunoscuta inca din Antichitate, foarte comuna in multe regiuni.
Are gust acrisor, fiind asemanata deseori cu limonada.

Selectie si depozitare
- se gaseste in piete si magazine primavara si vara;
- cumpara macris cu frunzele asemanatoare celor de spanac, adica alungite, cu forma de sageata, bineintele fara pete sau urme;
- macrisul frantuzesc este mai putin amar, dar mai acru;
- cel mai bine este sa plantezi acasa macris, ca sa-l ai tot timpul anului la indemana in bucatarie;
- daca vei gati macrisul intr-o zi sau doua, pur si simplu pune-l in frigider, intr-o punga de plastic;
- in cazul in care il depozitezi pentru un timp mai indelungat, clateste-l, usuca-l, apoi ruleaza-l in prosoape absorbante de bucatarie si baga-l in pungi de plastic. Astfel, frunzele nu vor avea prea multa apa pe ele.

Sfaturi pentru gatit macris
- cand sunt tinere, coditele frunzelor sunt moi. Pe masura ce imbatranesc, ele se intaresc. In acest caz e mai bine sa le indepartezi;
- daca vrei sa faci sos ori supa, indeparteaza coditele de tot;
- conform bucatarilor profesionisti, cel mai bine este sa consideri macrisul drept o planta aromatica sau una cu frunze verzi. Asadar, poate fi servita cruda sau gatita;
- daca este gatit, macrisul isi schimba usor culoarea, intrucat contine acid oxalic. Nu-si pierde, insa, din savoare;
- macrisul poate fi servit intreg sau tocat, in sandvisuri si salate, sau drept decor pentru mancarurile cu ou;
- se potriveste cu pestele si cartofii, fiind ideal pentru un sos servit cu somon;
- poate fi amestecat cu mazare, sparanghel, avocado etc.;
- macrisul frantuzesc e mai acru, dar isi pierde din gust cand e gatit.



Reteta de supa de macris
Ingrediente:
ulei de masline, 1 ceapa medie tocata, 400 gr frunze de macris tocate, supa de pui, 2 linguri faina amestecata cu 2 linguri apa, 200 gr smantana semidegresata, putina nucsoara, piper si sare dupa gust
Mod de preparare
Caleste ceapa 4-5 minute in uleiul de masline, apoi pune macrisul si da focul la minim. Dupa vreo 10 minute, toarna supa si pune mixul cu faina. Lasa sa fiarba la foc mic inca vreo 10 minute. Cand s-a ingrosat suficient, adauga nucsoara si smantana, mareste intensitatea focului, dar nu lasa sa fiarba. La final potriveste de piper si sare.
Daca doresti, toarna si vin alb si pune usturoi sau morcov razuit.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-05-07 Vizualizari: 2602


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit macris, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Un meniu de sarbatori nu este neaparat unul bogat, dar trebuie sa acopere cam toate preferintele invitatilor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro