193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit in stil mediteranean

Sfaturi pentru gatit in stil mediteranean

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit in stil mediteranean
Se spune ca locuitorii zonei mediteraneene sunt printre cei mai sanatosi din lume, iar asta datorita, in principal, regimului alimentar.

Bogat in grasimi sanatoase, cereale, fructe si legume, el e recomandat tuturor celor care vor sa-si schimbe dieta si sa amelioreze simptomele diverselor afectiuni.

Iata cateva sfaturi pentru gatit in stil mediteranean:
- inlocuieste untul cu ulei de masline sau de canola ori de cate ori este posibil. Daca se poate, cumpara ulei de masline extravirgin;
- in loc de alimente procesate, mananca seminte, fructe si nuci. Acestea sunt gustari sanatoase;
- serveste la cina salate cu legume cu frunze verzi;
- prepara paste, paine si orez din cereale integrale;
- pregateste-ti mancaruri din legume de cel putin sase ori pe saptamana;
- serveste saptamanal 1-2 garnituri de legume;
- consuma peste de cel putin doua ori pe saptamana;

- carnea rosie mananc-o in portii mici;
- nu bea mai mult de 1-2 pahare de alcool la masa;
- inlocuieste prajiturile cu fructe;
- savureaza fiecare inghititura;
- daca vrei o gustare sanatoasa, amesteca iaurt semidegresat cu cereale integrale, fructe proaspete si nuci;
- foloseste coaja rasa de lamaie pentru salate intrucat intensifica gustul de sodiu si nu mai simti nevoia sa adaugi sare;

- consuma cat mai multe rosii. Feliate, piure, coapte la gratar sau umplute, ele sunt perfecte pentru marinate. Au multi nutrienti si hidrateaza;
- fructele si legumele sunt bogate in antioxidanti, iar acestia, printre altele, tin la distanta cancerul si previn imbatranirea prematura;
- niciodata nu servi micul dejun fara un fruct;
- alege fructe si legume colorate, intrucat contin si micronutrienti esentiali, care tin sub control inflamatiile si au grija de artere;
- evita sa servesti un fel principal pe baza de produse de origine animala. Acestea ar trebui sa fie, de fapt, garnitura;
- consuma produse de sezon. Sunt mult mai sanatoase si mai ieftine ca restul.

Reteta gatita in stil mediteranean – Paste cu capere si fasole
Ingrediente:
paste linguine, 1 ceapa dulce tocata, 2 linguri ulei de masline, 3 catei de usturoi tocati marunt, 1 lingurita fulgi de ardei iute rosu uscati, rosii din conserva, ansoa scursa, capere scursi, fasole alba scursa si clatita, masline verzi, parmezan Mod de preparare
Soteaza ceapa in uleiul de masline, pana devine translucida, apoi pune fulgii de ardei iute si usturoiul. Dupa un minut adauga fasolea, rosiile, caperele si ansoa. Amesteca si lasa sa fiarba 15-20 de minute, la foc mic.
Gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le, pune-le intr-o farfurie si adauga sosul fiert. Serveste cu parmezan ras si masline.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-05-09 Vizualizari: 1461


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit in stil mediteranean, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Stabiliti o lista a invitatilor si interesati-va daca unii ar necesita prepararea unor meniuri speciale.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Impedimentul reformei, oamenii ti-au pastrat vechile structuri mentale, printre care, si pofta de mancare"
Valeriu Butulescu
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro