193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Trucuri pentru gatit cu branza

Trucuri pentru gatit cu branza

      Trimite pe mail Printeaza
Trucuri pentru gatit cu branza
Sa gatesti cu branza e relativ simplu, dar trebuie sa ai, totusi, cateva lucruri in vedere pentru a nu compromite mancarurile.

Selectie si depozitare
- gusta branza inainte de a o cumpara. S-ar putea sa fie mult prea sarata pentru gustul tau;
- uita-te cu atentie la branza. Daca e mai moale, inseamna ca e proaspata si are aroma discreta. Daca e un sortiment tare, atunci e sarata si are savoare puternica;
- branza se tine intotdeauna in frigider, in cutie speciala (spre exemplu, intr-o cutie pentru camembert). Nu o pune in usa frigiderului, pentru ca acolo temperatura oscileaza;
- branza tare trebuie invelita in hartie cerata, apoi bagata in punga de plastic, cu fermoar, ca sa-si pastreze calitatea.

Sfaturi de la gospodine
- daca vrei sa dai branza pe razatoare, fa-o atunci cand e proaspat scoasa din frigider. Altfel se va inmuia. Ideal ar fi sa obtii branza rasa folosind cutitul sau tocatorul electric;
- branza proaspata sau moale nu poate fi data pe razatoare, ci maruntita cu mainile;
- daca branza are o coaja cu gust foarte intens, e mai bine sa o indepartezi. Altfel risti sa schimbe gustul mancarurilor;
- daca vrei sa topesti branza sau sa o pui intr-o mancare fierbinte, cum ar fi o portie de paste, adaug-o exact inainte de a servi preparatul;
- cand pui branza in sosul bechamel, ai grija sa omogenizezi compozitia. In caz contrar, va avea gust de faina si unt;

- daca vrei sa prepari mancare cu un sortiment de branza mai scump, testeaza-l mai intai. E posibil sa nu aiba nici o savoare in preparat si sa cheltuiesti inutil banii;
- cand faci sos Mornay, e absolut necesar sa-l indepartezi de foc inainte de a pune branza. Intrucat aceasta e formata din particule solide si lichide de lapte, cand e expusa brusc la o temperatura mare, se incheaga;
- cand pregatesti ceva cu branza la cuptor, tine cont de faptul ca temperatura mare reduce umiditatea din interior. Asadar, cu cat tii tava in cuptor mai mult, cu atat va fi mai uscata mancarea. Ca sa nu se usuce, adauga putina smantana sau lapte obisnuit;
- temperatura ideala pentru branza, in cuptor, este de aproximativ 190 de grade Celsius;



- sosul de branza amestecat cu putina zeama de lamaie nu se va inchega, dar mai bine adaugi coaja rasa de lamaie, ca sa aiba o aroma mai puternica. Bineinteles, in functie de sortimentul de branza ales, poti inlocui coaja de lamaie cu cea de lime ori portocala;
- unele sortimente de branza nu se topesc, indiferent ce ai face. Este vorba despre: mozzarella proaspata, ricotta, branza de vaca, feta;
- sortimente care se topesc: chevre, Edam, Gruyere, cheddar. Bineinteles, cand se topesc, au texturi diferite;
- daca pui o felie de branza cu multe grasimi intr-un burger, fa-o cu vreo 2 minute inainte de a lua carnea de pe foc si a o pune in sandvis. Astfel, branza se va topi putin si va fi mai buna.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-05-12 Vizualizari: 1271


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Trucuri pentru gatit cu branza, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Proverbe si zicatori
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro