193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» 5 retete cu carne de vita

5 retete cu carne de vita

      Trimite pe mail Printeaza
5 retete cu carne de vita
Carnea de vita este deopotriva gustoasa si sanatoasa. Asadar, ti-am pregatit 5 idei de retete cu carne tocata si ficat de vita pe care iti propunem sa le gatesti in perioada urmatoare:

1. Lasagna cu zucchini si carne de vita
Ingrediente:
2 cepe mici, 1 catel de usturoi zdrobit, cca 50 gr ceapa tocata, 2 rosii mici, 1/2 lingurita oregano uscat, cca 2 dovlecei zucchini medii, cca 250 gr carne tocata de vita, pasta de rosii, 1/2 lingurita busuioc uscat, 1/4 lingurita cimbru uscat, cca 50 ml apa, 1/8 lingurita piper, 1 ou, 1 lingurita faina, cca 100 gr mozzarella razuita, branza semi-degresata de vaca
Mod de preparare
Coace dovleceii feliati pana cand se inmoaie. Lasa-i deoparte. Prajeste ceapa si carnea, apoi scurge grasimea si adauga rosiile, pasta de rosii, usturoiul, oregano, busuiocul, cimbrul, apa si piperul. Lasa mancarea sa inceapa sa fiarba. Redu focul la minim.
Bate spuma oul si pune in el branza de vaca, jumatatea din mozzarella si faina. Dupa 10 minute de fiert la foc redus, intinde compozitia cu carne intr-o tava, pune jumatate din dovlecei, apoi tot mixul cu branza. Acopera cu restul de carne (daca ti-a mai ramas) si cu ceilalti dovlecei. Coace timp de o jumatate de ora, la cca 170 grade Celsius. La final scoate tava, presara restul de mozzarella si baga inapoi, pentru 10 minute.

2. Hamburgeri coreeni
Ingrediente:
cca 450 gr carne tocata de vita, 4 linguri sos de soia, piper negru, o lingura usturoi tocat, 3 linguri ceapa verde tocata, 1 lingura ulei vegetal, 1 lingura seminte de susan, 2 linguri zahar
Mod de preparare
Amesteca toate ingredientele intr-un bol mare, apoi ia cate o lingura din compozitie, modeleaz-o sub forma de hamburger si pune la prajit.

3. Burgeri Gyro
Ingrediente pentru compozitie:
cca 75 gr carne de miel, cca 200 gr carne tocata de vita, 200 gr firimituri de paine, 50 gr ceapa tocata marunt, 1 catel de usturoi zdrobit, 1/2 lingurita mix "All spice", 1/2 lingurita coriandru, 1/2 lingurita chimion, sare, 1/8 lingurita piper negru
Ingrediente pentru topping: 2 linguri otet de vin alb, 1/2 lingurita oregano uscat, 1/4 lingurita sare, 1/8 lingurita piper negru, cca 75 ml ulei de masline, 4 rosii tocate, 1 ceapa mica, 1 castravete mic
Ingrediente pentru servire: salata verde, sos Tzatziki, 4 felii de paine



Mod de preparare
Amesteca usturoiul cu carnea de miel, carnea de vita, "All spice", firimiturile de paine, ceapa tocata, coriandrul si chimionul. Adauga piper si sare si omogenizeaza, apoi acopera si da la rece timp de 2 ore.
In alt bol amesteca oregano cu otetul, un sfert de lingurita de sare si 1/8 lingurita de piper. Treptat adauga uleiul si omogenizeaza. Pune apoi ceapa feliata, rosiile si castravetele. Acopera si lasa la marinat 2-8 ore.
La final, incinge ulei si prajeste in el burgerii. Cand i-ai terminat, pregateste sandvis din 2-3 bucati, felii de paine si serveste cu sos Tzatziki ori salata verde.

4. Ficat de vita cu lamaie
Ingrediente:
6 felii bacon, cca 50 gr faina 550, 2 lingurite seminte de marar uscate, piper, sare, cca 200 gr ficat de vita taiat bucatele, 3 linguri unt / margarina, 2 linguri zeama proaspata de lamaie, 1 lingurita patrunjel proaspat tocat, 1 lingurita coaja de lamaie rasa
Mod de preparare
Gateste baconul pana cand devine crocant, apoi pune-l pe prosoape absorbante de bucatarie. Taie-l in bucatele cat mai mici. Amesteca faina cu sarea, piperul si mararul, intr-o punga. Adauga ficatul. Omogenizeaza, apoi pune totul la fript (cam 4-6 minute). Ia-l din tigaie si pune-l intr-o farfurie. Topeste untul sau margarina, adauga zeama de lamaie, baconul si patrunjelul. Pune ficatul inapoi in tigaie. Cand s-a infierbantat, scoate-l si serveste-l cu coaja rasa de lamaie.



5. Paste cu carne de vita
Ingrediente:
cca 450 gr carne tocata de vita, 200 gr ceapa tocata, 2 catei de usturoi zdrobiti, sos pentru paste, 230 gr sos clasic, 230 ml supa de pui, 1 lingurita frunze uscate de oregano, 1 pachet paste penne ziti gatite conform instructiunilor de pe ambalaj, mozzarella rasa, parmezan ras
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 160 de grade Celsius. Gateste carnea, ceapa si usturoiul timp de 6-8 minute, la foc mediu (amesteca in mod frecvent). Adauga sosul pentru paste, oregano si supa de pui. Redu focul si lasa sa fiarba 10 minute. Pune apoi sosul classic (rosii, usturoi, vin). Amesteca.
Muta compozitia cu paste intr-o tava de copt, presara mozzarella si parmezan, acopera cu sos, apoi cu restul de paste (daca ti-au mai ramas). Inveleste tava cu folie de aluminiu si baga in cuptor. Dupa 20 de minute scoate, presara restul de branza si baga inapoi, pentru 10 minute (tava sa nu fie acoperita).





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-05-14 Vizualizari: 2471


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 retete cu carne de vita, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro