193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit ardei gras

Sfaturi pentru gatit ardei gras

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit ardei gras
In perioada aceasta sunt mai scumpi, insa datorita numeroaselor beneficii pentru sanatate, nu ar trebui sa-i ocolim.
Ardeii grasi, caci despre ei este vorba, sunt gustosi si usor de gatit.
Uite cateva sfaturi:

Selectie si depozitare
- ardeii rosii, portocalii si galbeni sunt mai dulci decat cei verzi, intrucat acestia din urma nu sunt copti;
- cumpara ardei gras cu o coaja curata, stralucitoare, intacta si fara pete;
- ai grija ca ardeii sa fie tari si grei, pe masura dimensiunii lor;
- pot fi tinuti in frigider in jur de o saptamana.

Cum se taie ardeii grasi?
Intai de toate, spala leguma sub un jet de apa rece. Apoi decupeaza capatul cu codita, sub forma unui cerc. Intoarce ardeiul cu gura in jos si bate-l usor cu un cutit ca sa se desprinda toate semintele.

Sfaturi de la gospodine
- ardeiul gras poate fi consumat si crud, si gatit (prajit, la cuptor, pus in sosurile pentru paste);
- este ideal pentru platoul cu aperitive, alaturi de branza, chiftelute, mezeluri, masline;
- pusi pe gratar, ardeii grasi se indulcesc. Incinge grillul la 260 grade Celsius si tapeteaza cu folie de aluminiu o tava de copt. Taie in sferturi ardeii, pune-i pe folie, iar tava deasupra grillului. Sunt gata cand coaja se innegreste. Odata copti, muta-i intr-un lighean cu apa rece. Astfel ii vei putea curata mai usor;
- serveste ardeii grasi, facuti la grill, cu salate, smantana, branza de capra;
- taie ardeiul gras in fasii si pune-l intr-un vas temorezistent, cu 2 linguri de apa, apoi acopera-l si baga-l in cuptorul cu microunde, la temperatura mare. Dupa 2 minute ar trebui sa fie gata;



- la aburi e gatit cam in 12-15 minute;
- ardeii grasi pot fi gatiti foarte si in tigaie wok;
- cand ii servesti cu paste, ii poti pune cruzi, fierti, caliti, copti;
- foloseste-i drept topping pentru pizza;
- ardeii umpluti sunt renumiti pentru aroma lor. Pregateste umplutura ca pentru sarmale, apoi distribui-o uniform in ardei. La final, pune-le capacelele (capetele decupate), muta-i intr-o oala sau vas termorezistent, acopera-i cu apa si da-i la cuptor sau lasa-i sa fiarba la foc mic. Spre final, pune niste bulion sau pasta de rosii. Astfel, vor prinde si culoare, si vor avea un gust mai intens.

Idei de retete cu ardei gras:
- salata cu taitei asiatica. Ingrediente pentru dressing: otet de orez, ulei de masline, ulei de susan, usturoi, sos de soia, zahar. Ingrediente pentru salata: frunze de coriandru, frunze de busuioc, ceapa verde, ardei gras rosu si galben, morcov, arahide, taitei;
- paste penne cu carnaciori si ardei gras;
- legume la gratar cu carnati;
- enchilada cu carne de curcan. Soteaza ceapa si ardeii grasi, apoi pune carnea de vita tocata, amesteca 2-3 minute, adauga branza si sos si da totul la cuptor pentru o jumatate de ora.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-05-14 Vizualizari: 2154


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit ardei gras, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Asafoetida
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"O lingura nu poate gusta mancarea care o tine, la fel, un prost nu poate intelege intelepciunea unui intelept chiar daca se afla in apropierea lui"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro