193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut fudge (ciocolata caramel)

Sfaturi pentru facut fudge (ciocolata caramel)

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut fudge (ciocolata caramel)
Cand nu prea stii ce desert sa mai pregatesti si nici nu-ti permiti sa cumperi ceva, pregateste... fudge (ciocolata caramel).
La cat de bun si usor de facut este, ar fi pacat sa dai banii pe alimente din comert.

Uite cateva lucruri bine de stiut despre fudge:

Sfaturi de la gospodine
- secretul unui fudge reusit este sa respecti intru totul instructiunile. Asadar, pune ingredientele in ordinea mentionata, foloseste un termometru, asteapta ca mixul sa ajunga la temperatura potrivita inainte de a-l lua de pe foc etc.;
- foloseste o tigaie grea, cu pereti inalti, ca sa ai loc suficient pentru a amesteca ingredientele;
- inainte sa pui ciocolata caramel in tava, adauga-i nuci tocate, alune, migdale, nuci macadamia etc.;
- fudge-ul se poate servi cu limonada, cappucino cu lapte, frunze de menta;
- laptele integral poate fi inlocuit cu lapte condensat, iar in loc de cacao pune ciocolata amaruie razuita.

Reteta clasica de fudge
Ingrediente:
cca 450 gr zahar alb, 50 gr pudra de cacao, 1/2 lingurita sare, 230 ml lapte integral, 2 linguri de unt, 2 lingurite vanilie
Mod de preparare
Pas 1:
Mixeaza sarea cu pudra de cacao si cu zaharul, apoi adauga laptele (nu e nimic daca se formeaza cateva cocoloase. Se vor dezintegra in timpul fierberii). Da focul la minim, pune compozitia intr-o tigaie cu pereti inalti si amesteca usor in ele pentru a se omogeniza si pentru ca zaharul sa se topeasca.



Pas 2: Cand compozitia nu mai pare asa grea, mareste intensitatea focului si lasa compozitia sa inceapa sa fiarba. Este gata atunci cand o picatura din ea, pusa intr-un pahar cu apa rece, se comprima. Evita pe cat posibil sa razi peretii vasului in care gatesti.

Pas 3: Dupa vreo 10 minute din momentul in care a inceput mixul sa fiarba, verifica temperatura. Daca a ajuns la 110-112 grade Celsius, este gata. Opreste focul si continua sa amesteci in tigaie inca vreo 5 minute, pana cand se ingroasa, adaugand vanilia si untul. Pune tigaia apoi in chiuveta cu apa rece ca gheata.

Pas 4: Dupa ce s-a racit cat de cat, toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presara ciocolata alba. Amesteca cu un betisor pentru a o incorpora cat mai bine. Las-o peste noapte la temperatura camerei.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-05-16 Vizualizari: 3042


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut fudge (ciocolata caramel), aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea deschide orice gura"
Stanislaw Jerzy Lec
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro