193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se face turta de malai

Cum se face turta de malai

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se face turta de malai
Reteta de turta de malai e destul de apreciata, dar si contestata.
Daca in sudul Statelor Unite, turta e prajita in tigaie, cu unt si fasii de bacon, in nord seamana mai mult cu o prajitura, fiind destul de dulce.

Lasand la o parte lucrurile de natura geografica, bucatarii profesionisti recomanda folosirea unei faini de buna calitate si atentie multa atunci cand aceasta trebuie amestecata.

Sfaturi de la gospodine
- ca sa nu obtii o turta uscata, ci frageda, adauga in terci, in afara de lapte batut, niste smantana;
- faina de porumb trebuie sa fie curata, mai grunjoasa si cu aroma usor dulce. Fiind macinata mai mare, nu sub forma de pudra, nu va absorbi toata grasimea sau umiditatea din tigaie / tava;
- daca pui niste apa clocotinda peste terci, turta va fi mai aromata la final. Secretul e ca lichidul sa fie foarte fierbinte, altfel faina nu-l va absorbi;
- exact ca si la clatite si briose, daca amesteci mai mult decat trebuie, turta va fi mai putin frageda. Cand trebuie sa te opresti din amestecat? Atunci cand obtii o pasta omogena;
- tine minte ca faci o turta, nu o prajitura! Asadar, nu scapa indulcitor foarte mult. Putina miere de albine e suficient;
- poti inlocui untul pentru prajit cu grasime luata de pe o bucata de bacon.

Adapteaza reteta clasica, punand in terci si:
- 230 gr branza Cheddar razuita (trebuie adaugata peste ingredientele umede);
- 50 gr seminte de pin prajite (prajeste-le pe ele prima data, in unt, apoi pune turta);
- arpagic tocat (trebuie pus peste ingredientele umede);
- niste praz, sotat tot in unt, inainte de a praji turta;
- 2 linguri de ardei jalapeno, tocat marunt;
- 230 gr boabe de porumb (puse peste ingredientele umede);
- fasii de bacon.



Daca preferi varianta dulce a turtei, am pregatit pentru tine o reteta numai buna de incercat.

Reteta pentru prajitura de malai
Ingrediente:
60 ml unt topit, 170 gr faina de porumb, 125 gr faina de grau, 1 lingura praf de copt, 1/2 lingurita sare, 2 oua mari batute usor, cca 240 ml lapte batut, 60 ml miere, 50 gr zahar
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 205 grade Celsius. Greseaza o tava de copt de aprox 23 x 23 cm.
Cerneti impreuna faina de porumb cu faina de grau, praful de copt si sarea.
Separat, amestecati untul cu ouale, laptele batut, zaharul si mierea.
Toarna mixul peste ingredientele uscate si amesteca 10-15 secunde, cat sa se umezeasca faina (ignora cocoloasele formate).
Pune aluatul obtinut in tava / tigaie si baga-l in cuptor, pentru aproximativ 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Inainte de servire, lasa prajitura sa se raceasca in jur de 10 minute.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-05-26 Vizualizari: 9767


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se face turta de malai, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
La gatit, inlaturati orice urma de pielita, os, grasime sau coaja care sa curme brusc apetitul oaspetilor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Lumea e compusa din doua grupe mari: cei care au mai multa mancare decat pofta de mancare si cei care au mai multa pofta decat mancare"
Nicolas Chamfort
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro