193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut tort de inghetata

Sfaturi pentru facut tort de inghetata

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut tort de inghetata
Stim ca inghetata este preferata celor mici. Si mai stim si ca se apropie Ziua Internationala a Copilului.
Ce le putem oferi micilor sarbatoriti? Un tort de inghetata, bineinteles!
Ca sa fie o surpriza si mai frumoasa, nu-l cumpara, ci gateste-l. Astfel, poti sa-l si personalizezi.

Ingrediente: cca 100 gr faina, cca 65 gr amidon gr amidon de porumb, 4 oua separate, 1/2 lingurita extract de vanilie, cca 100 gr zahar pudra (sau dupa preferinte), cca 460 gr smantana pentru frisca, o lingurita si ceva de gelatina fara aroma, 170 gr zahar, cca 1 kg inghetata

Mod de preparare
Pas 1

Incinge cuptorul la 176 grade Celsius. Greseaza o tava de copt foarte bine, apoi presara niste faina. Cerne restul de faina si amidonul, ca sa obtii o compozitie mai pufoasa si mai fina. Dupa aceea pune-le intr-un bol si amesteca-le cu un tel. Daca vrei, poti sa pui acum niste cacao, in jur de 100 gr.
Pas 2
Pregateste compozitia cu galbenus. Mixeaza vanilia cu galbenusurile si cu jumatate din cantitatea de zahar (85 gr). Ar trebui sa fie gata dupa vreo 5 minute, adica atunci cand mixul e consistent si mai pal.

Pas 3
Pregateste compozitia cu albusuri. Pune-le intr-un vas mediu si bate-le cu putina sare, cu ajutorul telului. Cand incepe sa se formeze spuma, adauga restul de zahar. Mai bate-le cateva minute.
Pas 4
Amesteca mixul de galbenusuri cu cel de albusuri, apoi adauga faina. Omogenizeaza cu o spatula. Nu insista foarte mult cu amestecatul ingredientelor. Pune aluatul in tava, niveleaza-l si baga-l in cuptor pentru 35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e gata, scoate-l si rastoarna-l usor pe un gratar sau un platou. Lasa-l sa se raceasca de tot, apoi feliaza-l pe orizontala. Pentru aceasta foloseste un fir pentru a taia blatul in straturi. Inveleste bucatile in folie alimentara si baga-le in congelator.



Pas 5
Pregateste inghetata. Scoate-o din frigider si pune-o intr-un bol. Dupa cateva minute, timp in care se inmoaie, amesteca in ea cu o lingura, ca sa o poti intinde pe blat. Scoate aluatul din congelator si desfa-l din folie. Intinde inghetata pe una din cele doua foi si acoper-o cu cealalta parte. Inveleste blatul inapoi in folie si baga-l in congelator inca o data.
Pas 6
Pregateste toppingul. Amesteca gelatina cu o lingura de apa rece. Mixeaza foarte bine smantana, dupa care adauga gelatina dizolvata si zaharul pudra.
Pas 7
Scoate tortul din congelator, indeparteaza folia si "imbraca-l" in frisca. Pentru un aspect deosebit, la final presara niste bombonele, scrie un mesaj pe el sau decoreaza-l cu fructe de sezon. Dupa ce ai terminat, baga-l in frigider.

Arome perfecte pentru un tort de inghetata:
- blat cu aroma de vanilie, decorat cu piersici, capsuni sau alte fructe;
- tort de ciocolata cu menta;
- tort cu scortisoara / nucsoara si inghetata cu aroma de dovleac sau inghetata caramel etc.



Sfaturi de la gospodine
- pentru un blat aromat, cand amesteci amidonul cu faina, pune si 1/2 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita nucsoara, 1/4 lingurita cuisoare;
- daca s-a prins aluatul de tava si nu-l poti rasturna, desprinde-l cu ajutorul unui cutit;
- daca blatul s-a rupt in 2-3 bucati, nu-i nimic. Le poti folosi in continuare pentru tort;
- ca sa ai topping colorat, pune colorant alimentar in frisca, atunci cand aceasta e aproape gata, adica dupa ce ai incorporat gelatina si zaharul.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-05-30 Vizualizari: 1985


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut tort de inghetata, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro