193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut aluat pate sucree

Sfaturi pentru facut aluat pate sucree

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut aluat pate sucree
Aluatul frantuzesc dulce – pate sucree – este folosit pentru foarte multe tarte (mari, mici), drept baza pentru torturi, dar si pentru celebrele barcute cu fructe.
Iata cateva sfaturi culinare pentru pregatit asa ceva:

Bine de stiut
- nu grabi racirea aluatului;
- daca vrei sa fie aromat, adauga pudra de cacao, diverse esente ori nuca de cocos;
- aluatul trebuie sa stea la racit cel putin 2 ore (poate fi pregatit chiar si cu 2 zile inainte de a fi folosit sau inghetata si dezghetat), iar apoi in jur de o ora in tava;
- nu exagera cu amestecarea ingredientelor. Altfel, glutenul se va dezvolta foarte mult, aluatul va fi greu de modelat, iar la final va rezulta o crusta tare;
- inainte de a framanta aluatul, cufunda-ti mainile in apa rece cateva minute, apoi sterge-te. Astfel, aluatul nu se va topi cand il vei atinge.

Trucuri dezvaluite de gospodine
- aluatul pate sucree este dulce, crocant la suprafata, dar cu baza moale. Poate fi umplut cu de toate;
- cand pregatesti aluatul, cerne faina, ca sa iasa cat mai fin (cu ajutorul sitei indepartezi cocoloasele de faina);
- mai intai se mixeaza zaharul si untul, vreo 6-8 minute, pana cand obtii o compozitie pufoasa si aerata, apoi se adauga ouale si galbenusurile, treptat, mixand dupa fiecare bineinteles. Cand compozitia umeda e gata, se pun ingredientele uscate si se omogenizeaza;
- aluatul final se modeleaza sub forma de bulgare, se acopera cu folie alimentara si se baga in frigider;



- cand vrei sa faci tarta, intinde aluatul pe masa infainata. Daca marginile crapa, refa aluatul sub forma de bulgare si ia-o de la capat;
- foaia de aluat trebuie sa fie foarte subtire;
- pune foaia de aluat in tava, lipeste-o de marginile acesteia si elimina surplusul (ce este in afara tavii);
- verifica cu atentie foaia pusa in tava. Daca observi mici pete, gauri sau bule de aer, acopera zonele cu bucatele de aluat;
- acopera foaia cu folie de aluminiu si bag-o in cuptorul incins, pe gratarul din mijloc. Cam dupa 20 de minute indeparteaza folia si bag-o inapoi (trebuie tinuta pana cand se rumeneste);
- inainte de a lua foaia coapta din tava, las-o sa se raceasca de tot.

Reteta de pate sucree
Ingrediente:
3 galbenusuri mari, cca 50 gr smantana, 1/4 lingurita sare, 3 linguri zahar + 50 gr, cca 200 gr unt nesarat rece, cca 500 gr faina 550
Mod de preparare
Mixeaza smantana si galbenusurile. Amesteca separat zaharul, untul, faina si sarea. Cand s-au omogenizat, adauga treptat mixul cu smantana. Pune compozitia pe o masa infainata, framant-o numai cat sa se formeze un bulgare, apoi acoper-o cu folie si bag-o in frigider.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-06-11 Vizualizari: 1605


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut aluat pate sucree, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Orice om sanatos poate rezista fara mancare doua zile - dar nu si fara poezie"
Charles Baudelaire
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro