193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu hrean

Sfaturi pentru gatit cu hrean

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu hrean
Ori iubesti hreanul, ori iti displace la culme.
La gustul si aroma pe care le are, nu poti alege varianta de mijloc!

Selectie si depozitare
- cumpara hrean care nu e uscat ori vestejit;
- frunzele atasate tulpinei de hrean nu sunt neaparat un semn ca acesta e proaspat;
- hreanul cumparat e mai crocant daca e tinut in frigider, neacoperit;
- hreanul rosu, gata pregatit, din comert, e obtinut prin adaugarea sucului de sfecla rosie;
- odata ce ai desigilat un borcan cu hrean, depoziteaza-l in frigider, ca sa nu-si piarda din aroma;
- hreanul homemade rezista in frigider 3-4 saptamani, intr-un borcan.

Sfaturi de la gospodine
- hreanul pregatit in casa are un gust de doua ori mai puternic decat cel cumparat;
- hreanul are gustul cel mai bun cand e proaspat dat pe razatoare;
- niciodata sa nu servesti hrean cu vesela ori tacamuri din argint, pentru ca le va pata.

Idei de gatit cu hrean
- amesteca hreanul proaspat razuit cu carne, fructe de mare sau legume;
- pune hrean in reteta de guacamole preferata;
- pregateste un sos acrisor amestecandu-l cu iaurt semidegresat sau cu smantana;
- prepara o salata cu ton, hrean si carne de pui;
- piure de cartofi cu hrean;
- sos pentru peste, din sos de soia cu pudra wasabi etc.



Reteta de hrean preparat in casa
Ingrediente:
o radacina de hrean, 2 linguri de apa, un varf de cutit de sare, 1 lingura otet din vin alb
Mod de preparare
Curata bine radacina si spal-o sub un jet de apa rece, apoi curat-o si tai-o cubulete. Dupa ce ai terminat, pune-o in tocatorul electric, adauga apa si mixeaza totul foarte bine.
Ai grija sa nu-ti sara picaturi sau bucatele de hrean in ochi! Iar ca sa nu simti arsuri pe maini, foloseste o pereche de manusi. Daca mixul e cam lichid, strecoara-l, apoi adauga sarea si otetul. Continua sa mixezi pana cand se omogenizeaza.

Cantitati echivalente
- 1 lingura hrean proaspat razuit = 2 linguri hrean preparat
- 2 linguri hrean preparat = 1 lingura de hrean uscat + 1 lingura otet + 1 lingura apa + sare dupa gust
- 10 linguri hrean preparat = 6 linguri pudra de hrean

Retete de incercat: vita cu sos de hrean, gnocchi de sfecla in sos, sandvis Reuben.

In ciuda gustului iute, data viitoare cand mergi la piata, nu evita hreanul. De ce? Pentru ca are multe beneficii pentru sanatate.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-06-13 Vizualizari: 1891


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu hrean, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru deserturi apelati si la papaia, pepene galben, struguri brumati sau migdale servite cat mai simplu.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro