193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru frigarui de fructe

Sfaturi pentru frigarui de fructe

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru frigarui de fructe
Ai tot auzit de frigarui de fructe, dar nu ai gustat niciodata?
Profita de faptul ca a venit vara si gasesti multe produse prin piata si pregateste-ti ceva delicios pentru desert.

Sfaturi de la gospodine
- nu toate fructele sunt bune pentru a fi facute la grill / gratar;
- intotdeauna trebuie sa ai macar un fruct plin cu fibre, ca sa stea fixat bine in betisor, cum ar fi merele si perele;
- fructele din conserve sau compoturi, scurse si uscate in prealabil, nu sunt chiar potrivite pentru frigarui decat daca le invelesti in folie de aluminiu;
- citricile sunt ok de folosit, dar mai indicat e sa le storci de zeama, iar cu aceasta sa stropesti frigaruile;
- mixul de condimente il obtii prin amestecarea mai multor mirodenii cu 2-3 linguri de unt topit sau suc de portocale;

- evita sa faci frigarui doar din fructe cu continut mai mare de apa;
- daca vrei frigarui cu mult ananas, atunci micsoreaza intensitatea flacarii;
- tine betisoarele de frigarui un sfert de ora in apa, ca sa nu ia foc atunci cand le expui la temperatura ridicata;
- nu aglomera frigaruile;
- frigaruile pe betisoare sunt gata cam in 5-10 minute (merele se gatesc 5 minute pe fiecare parte. O banana in folie e gata in aproximativ 5 minute. Mango are nevoie de 3-5 minute pe fiecare parte);
- cel mai repede se fac fructele moi, cum ar fi capsunile.



Reteta de frigarui cu fructe
Ingrediente pentru frigarui:
150-200 gr fructe (mere, pere, nectarine, caise, cirese, prune, pepene rosu, ananas, papaya, mango), condimente (nucsoara, scortisoara sau mix)
Sugestii pentru sos:
- 150 gr zahar de palmier si 230 gr cocos razuit;
- 150 gr zahar brun si 230 gr smantana mai lichida;
- ciocolata;
- 250 gr fructe de padure inghetate, date prin blender, si amestecate cu zahar.

Mod de preparare
Spala, curata si taie fructele dupa preferinte (coaja si semintele trebuie indepartate). Nu le felia mai groase de 1 cm (piersicile pot fi taiate doar pe jumatate). Infige-le apoi in betisoare si stropeste-le cu putin ulei vegetal, ca sa nu se lipeasca de grill.
Daca nu ai betisoare, "impacheteaza" fructele in folie de aluminiu, presara condimentele dorite si pune-le pe grill. Sunt gata in 15-20 de minute. Serveste frigaruile de fructe cu sosul dorit.

Bine de stiut
- de fiecare data cand folosesti gratarul / grillul, curata-l foarte bine. Altfel, cand iti faci friptura, s-ar putea sa se lipeasca de carne o bucatica de fruct sau invers;
- un gratar e suficient de curat atunci cand e incins, dar nu fumega (e semn ca nu sunt particule de cand ai gatit ultima oara pe el).





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-06-16 Vizualizari: 3065


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru frigarui de fructe, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Iasomia
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Lumea e compusa din doua grupe mari: cei care au mai multa mancare decat pofta de mancare si cei care au mai multa pofta decat mancare"
Nicolas Chamfort
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro