193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Tipuri de sare pe care (nu) le folosesti

Tipuri de sare pe care (nu) le folosesti

      Trimite pe mail Printeaza
Tipuri de sare pe care (nu) le folosesti
"Ca sarea-n bucate" – una dintre cele mai cunoscute ziceri autohtone.
Cum a aparut? Nu se stie, dar ce mai conteaza atat timp cat acest condiment da gust final preparatelor?

Uite cateva lucruri pe care, poate, nu le stiai despre sare:

Sare de masa
- e cea mai des intalnita in bucatarii si restaurante;
- este extrasa din depozitele de sare si rafinata, astfel ca din structura ei sunt eliminate majoritatea mineralelor;
- contine o cantitate foarte mica de agent care impiedica drojdia sa creasca;
- inainte de a ajunge in comert i se adauga iodina;
- pentru ca sunt foarte fine cristalele, o lingura de sare de masa nu echivaleaza cu una de sare kosher. De fapt, e valabil 1 lingurita sare de masa = o lingurita jumatate de sare kosher.

Sare de mare
- este obtinuta natural, prin expunerea la vant si soare foarte puternic a apei de mare;
- are mai multe minerale in compozitie datorita faptului ca e supusa unui proces de rafinare scurt. Asta inseamna si ca are culoare si aroma specifice (in functie de locul de unde e luata, implicit de mineralele pe care le contine);
- unele persoane afirma ca sarea de mare este pura, proaspata si are un gust foarte sarat;
- se gaseste in stare grunjoasa, dar si fina ori sub forma de fulgi;
- pentru ca aroma ii dispare daca o pui in mancarea gatita, bucatarii prefera sa o adauge in salate;
- sarea de mare cristalina da un gust usor picant mancarurilor daca e pusa exact la final. De asemenea, e recoandata pentru salate si somon;
- fulgii de sare de mare se pun, cel mai adesea, in legumele fierte la aburi.



Sare kosher
- se dizolva mai repede decat sarea de masa;
- se gaseste sub forma de cristale mici;
- nu contine aditivi;
- poate fi obtinuta din sarea de mare sau din minele de sare;
- denumirea de kosher provine de la cristalele de diverse forme, care sunt perfecte pentru maturarea carnii.

Sare gema
- e folosita pentru pus muraturi si in domeniul tabacariei;
- din cauza impuritatilor si a mineralelor, capata culoarea gri.

Sare de muraturi
- dupa cum ii spune si denumirea, e folosita pentru muraturi;
- e obtinuta tot din sol sau apa;
- spre deosebire de sarea de masa, nu i se adauga iodina;
- unii bucatari pun carnea de curcan in saramura. Daca vrei sa faci la fel, atunci trebuie sa stii ca e mult mai concentrata decat cea obisnuita sau decat sarea kosher, deci trebuie pusa mai putina.

Tu ce fel de sare folosesti pentru gatit?





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-06-18 Vizualizari: 1972


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Tipuri de sare pe care (nu) le folosesti, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"A citi fara sa gandesti e ca si cum ai manca fara sa digeri"
Edmund Burke
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro