193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru facut ketchup

Sfaturi pentru facut ketchup

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru facut ketchup
Cel mai adesea, cartofii prajiti ii servim cu ketchup cumparat.

Desi pare sa fie bun si puternic aromat, el contine multi aditivi alimentari, sodiu si sirop de porumb.

Ideal ar fi sa-ti pregatesti acasa acest sos.

Sfaturi de la gospodine
- o reteta mai sanatoasa de ketchup se poate pregati cu probiotice (lactate fermentate);
- daca nu vrei neaparat sa contina sare si zahar, elimina-le de pe lista de ingrediente;
- daca poti, cumpara rosii dintr-un sortiment ce contine mai putina apa;
- inainte de a adauga si rosiile, curata-le de pielita. Pentru asta cufunda-le cateva secunde in apa fierbinte (pielita se va desprinde mult mai usor);
- in afara de faptul ca trebuie sa cureti rosiile de pielita, elimina si semintele si excesul de apa din ele;
- daca ai facut mai mult ketchup, pune surplusul in borcane, infileteaza capacele si sigileaza-le;
- ketchupul se poate face nu doar cu rosii coapte, ci si cu rosii conservate.

Retete de ketchup
Varianta 1
Ingrediente:
1 lingurita pudra de ceapa, 1 lingurita pudra de usturoi, 1/8 lingurita mix de condimente All spice, 1 lingurita sare, 2 linguri otet alb sau de cidru de mere, 1 lingura zahar brun, 2 lingurite melasa, 230 ml apa si 170 gr rosii
Mod de preparare
Pune toate ingredientele intr-un vas si lasa-le sa fiarba la foc mic in jur de o ora sau pana cand sosul ajunge la consistenta pe care o doresti. Raceste apoi ketchupul si potriveste-l de gust, daca mai trebuie.

Varianta 2
Fierbe la foc mic rosiile, neacoperite, cu usturoi, ceapa, sare, zahar, piper negru si ardei cayenne.
Simultan, fierbe vreo 30 de minute niste otet in care ai pus seminte de telina invelite intr-o panza de tifon curata.
Strecoara mixul cu rosii si toarna peste el otetul. Lasa sa se ingroase sosul la foc moderat, amestecand regulat.



Varianta 3 (cu lactate fermentate)
Ingrediente:
350 gr rosii, 2 linguri otet de cidru de mere, cca 70 mp apa, cca 30 ml zer, 1/4 lingurita pudra de mustar, 1/4 lingurita scortisoara, 1/8 lingurita cuisoare, 1/8 lingurita mix de condimente All spice, 1/8 lingurita cayenne, 1/2 lingurita sare, cca 80 gr miere sau sirop de artar
Mod de preparare
Mixeaza toate ingredientele, apoi pune sosul intr-un borcan, acopera-l si tine-l la temperatura camerei timp de doua zile, dupa care muta-l in frigider.

Serveste cu ketchup:
- frigarui picante de pui
- paste cu ton si ananas
- tofu cu miere si susan
- hot dog aperitiv picant
- salata mexicana de vara





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-06-20 Vizualizari: 1382


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru facut ketchup, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro