193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Caisele - sfaturi pentru gatit

Caisele - sfaturi pentru gatit

      Trimite pe mail Printeaza
Caisele - sfaturi pentru gatit
Caisele, popular cunoscute drept zarzare, sunt mai mici decat piersicile, dar mai moi decat prunele si au o aroma delicioasa. Tara de origine este China.

Selectie si depozitare
- caisele se gasesc pe piata din iunie pana prin iulie (in emisfera nordica);
- cumpara fructe portocalii si tari, dar nu foarte (altfel sunt crude);
- sunt bune pentru consum si caisele cu nuante rosiatice;
- evita caisele foarte moi, cu zgarieturi ori pete;
- nu cumpara caise verzi. E foarte putin probabil sa se mai coaca;

- daca le-ai cumparat putin crude, tine-le cateva zile intr-o punga de hartie, la temperatura camerei. Daca nu le expui la soare direct, se coc in 2-3 zile;
- in general, caisele se tin in frigider, intr-o cutie inchisa etans. Daca nu sunt coapte, tine-le la temperatura camerei. Rezista pana la 5 zile;
- caisele mai mult decat coapte trebuie consumate imediat;
- poti pune caisele si in congelator, dar isi vor pierde din aroma.

Sfaturi de la gospodine
- cumpara fructe din surse sigure. Adesea, caisele sunt tratate cu diverse substante chimice, iar acestea pot inrautati situatia cand e vorba de o alergie sau de astm;
- profita de sezon si consuma multe caise, intrucat sunt o sursa buna de vitamina A si de betacaroten;
- in general, din caise se obtin sosuri si gemuri, dar sunt puse si in diverse deserturi;
- uneori, caisele mici sunt cele mai aromate si mai dulci, datorita faptului ca nu au udate in exces pentru a creste;
- piureul de caise inlocuieste cu succes untul in unele retete;

- chiar daca nu e mentionat in retete, e bine sa indepartezi coaja de pe caise inainte de a le gati. Cufunda-le vreo 20 de secunde in apa clocotinda, apoi pune-le in apa foarte rece. Coaja se va desprinde mai repede;
- daca vrei sa gatesti cu fructe deshidratate, iar caisele sunt multe prea uscate, pune-le in cuptorul cu microunde. Stropeste-le cu putina apa si tine-le in cuptor 1-2 minute;
- ca sa nu se innegreasca, stropeste-le cu zeama de lamaie;
- se servesc cu carne de miel si pui;
- se potrivesc cu: ghimbir, anason, cardamom, scortisoara, nucsoara;
- daca vrei o gustare sanatoasa, amesteca 2-3 caise cu fistic si migdale.

Retete de incercat:
- dressing de caise
- caise coapte cu migdale si paine
- supa de linte si caise
- prajitura cu caise etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-06-25 Vizualizari: 1552


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Caisele - sfaturi pentru gatit, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"O lingura nu poate gusta mancarea care o tine, la fel, un prost nu poate intelege intelepciunea unui intelept chiar daca se afla in apropierea lui"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro