193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 7 intrebuintari pentru un blender

7 intrebuintari pentru un blender

      Trimite pe mail Printeaza
7 intrebuintari pentru un blender
Vertical sau cu recipient de diverse marimi, blenderul este indispensabil din bucatarie.

Cel mai adesea il folosim pentru smoothie-uri sau piureuri de fructe.
Are, insa, si alte utilizari.

1. Omleta pufoasa
Pune in blender 2 oua, o lingura de smantana sau lapte, piper si sare. Mixeaza totul la viteza mare timp de un minut sau pana cand apare spuma. Intre timp, topeste o lingura de unt intr-o tigaie incinsa. Cand e gata compozitia, toarn-o in tigaie.
Cu ajutorul unei spatule, invarte omleta pe partea cealalta. Aproape de final, presara o lingura de branza Cheddar razuita pe jumatate din omleta, acoper-o cu cealalta si mai tine-o pe foc in jur de 30 de secunde. Serveste-o imediat.

2. Frisca
Intotdeauna tortul decorat cu frisca de casa va fi mai bun, asadar e timpul sa renunti la tuburile din supermarket. Cumpara-ti, in schimb, niste smantana si pune-o in blender. Mixeaz-o la viteza medie cam 15-20 de secunde, pana se formeaza spuma, dupa care adauga o lingura de zahar si una de extract de vanilie. Continua sa mixezi, tot la viteza medie, cam 20 de secunde.

3. Cafea macinata
E putin mai greu de obtinut in blender, dar nu imposibil. Important este sa ai un blender cu vas mic. Tot asa poti pregati mix de condimente. Pune in vas cate o lingura de coriandru, chimion, fenicul si piper negru. Mixeaza la viteza medie spre mare pana cand condimentele capata o textura grunjoasa, adica in jur de un minut. Amestecul obtinut se pastreaza cam 3 luni, intr-un borcan inchis etans.



4. Sos pesto
Este perfect oricand, mai ales cand il pregatesti din resturile de ierburi aromatice. Pune toate ingredientele in blender si mixeaza-le la viteza medie pana cand obtii o compozitie omogena. Cu acest sos se servesc pastele, sandvisurile, salatele, vinegreta etc. Tot pentru paste iti recomand un sos pesto cu coriandru.

5. Sos de tomate
Tot ca sa scapi de rosiile uitate prin bucatarie, transforma-le in sos. Dupa ce le-ai curatat de coaja, marunteste-le si pune-le in vasul blenderului, cu tot felul de condimente. Mixeaza-le 15-30 de secunde, pana obtii un sos cu textura de smoothie. Acesta se pastreaza intotdeauna intr-un borcan cu capac foarte bun, inchis ermetic. E perfect sa procedezi asa toamna, ca sa ai sos proaspat in timpul iernii.

6. Smoothie-uri
Sa nu uitam de ele! Dupa preferinte, se pun fructele maruntite in vas, impreuna cu iaurt, lapte, zahar si mirodenii, si se mixeaza la viteza medie cam un minut, apoi la viteza mare. Ca sa scapi de banana innegrita din dulap, curat-o, pune-o maruntita in blender si adauga un pahar mare de iaurt natural. Daca vrei sa fie dulce, pune si o lingura de miere de albine. Incearca un smoothie de castraveti sau un smoothie de kiwi si banane.

7. Sucuri
Din fructele foarte zemoase poti obtine in cateva secunde un suc racoritor. Pune, spre exemplu, in blender, 2-3 felii de pepene rosu, fara seminte, si mixeaza-le la viteza mare. Serveste sucul cu cateva frunze de menta.

Incearca si:
- suc de mere cu ananas si menta
- milkshake de portocale
- shake pentru micul dejun.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-07-07 Vizualizari: 4221


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 7 intrebuintari pentru un blender, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre mama: Indiferent de cat mananci,niciodata nu esti prea gras, incat mama ta sa nu iti mai dea nimic de mancare"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro