Tips & tricks
7 intrebuintari pentru un blender

Vertical sau cu recipient de diverse marimi, blenderul este indispensabil din bucatarie.
Cel mai adesea il folosim pentru smoothie-uri sau piureuri de fructe.
Are, insa, si alte utilizari.
1. Omleta pufoasa
Pune in blender 2 oua, o lingura de smantana sau lapte, piper si sare. Mixeaza totul la viteza mare timp de un minut sau pana cand apare spuma. Intre timp, topeste o lingura de unt intr-o tigaie incinsa. Cand e gata compozitia, toarn-o in tigaie.
Cu ajutorul unei spatule, invarte omleta pe partea cealalta. Aproape de final, presara o lingura de branza Cheddar razuita pe jumatate din omleta, acoper-o cu cealalta si mai tine-o pe foc in jur de 30 de secunde. Serveste-o imediat.
2. Frisca
Intotdeauna tortul decorat cu frisca de casa va fi mai bun, asadar e timpul sa renunti la tuburile din supermarket. Cumpara-ti, in schimb, niste smantana si pune-o in blender. Mixeaz-o la viteza medie cam 15-20 de secunde, pana se formeaza spuma, dupa care adauga o lingura de zahar si una de extract de vanilie. Continua sa mixezi, tot la viteza medie, cam 20 de secunde.
3. Cafea macinata
E putin mai greu de obtinut in blender, dar nu imposibil. Important este sa ai un blender cu vas mic. Tot asa poti pregati mix de condimente. Pune in vas cate o lingura de coriandru, chimion, fenicul si piper negru. Mixeaza la viteza medie spre mare pana cand condimentele capata o textura grunjoasa, adica in jur de un minut. Amestecul obtinut se pastreaza cam 3 luni, intr-un borcan inchis etans.

4. Sos pesto
Este perfect oricand, mai ales cand il pregatesti din resturile de ierburi aromatice. Pune toate ingredientele in blender si mixeaza-le la viteza medie pana cand obtii o compozitie omogena. Cu acest sos se servesc pastele, sandvisurile, salatele, vinegreta etc. Tot pentru paste iti recomand un sos pesto cu coriandru.
5. Sos de tomate
Tot ca sa scapi de rosiile uitate prin bucatarie, transforma-le in sos. Dupa ce le-ai curatat de coaja, marunteste-le si pune-le in vasul blenderului, cu tot felul de condimente. Mixeaza-le 15-30 de secunde, pana obtii un sos cu textura de smoothie. Acesta se pastreaza intotdeauna intr-un borcan cu capac foarte bun, inchis ermetic. E perfect sa procedezi asa toamna, ca sa ai sos proaspat in timpul iernii.
6. Smoothie-uri
Sa nu uitam de ele! Dupa preferinte, se pun fructele maruntite in vas, impreuna cu iaurt, lapte, zahar si mirodenii, si se mixeaza la viteza medie cam un minut, apoi la viteza mare. Ca sa scapi de banana innegrita din dulap, curat-o, pune-o maruntita in blender si adauga un pahar mare de iaurt natural. Daca vrei sa fie dulce, pune si o lingura de miere de albine. Incearca un smoothie de castraveti sau un smoothie de kiwi si banane.

7. Sucuri
Din fructele foarte zemoase poti obtine in cateva secunde un suc racoritor. Pune, spre exemplu, in blender, 2-3 felii de pepene rosu, fara seminte, si mixeaza-le la viteza mare. Serveste sucul cu cateva frunze de menta.
Incearca si:
- suc de mere cu ananas si menta
- milkshake de portocale
- shake pentru micul dejun.
Cel mai adesea il folosim pentru smoothie-uri sau piureuri de fructe.
Are, insa, si alte utilizari.
1. Omleta pufoasa
Pune in blender 2 oua, o lingura de smantana sau lapte, piper si sare. Mixeaza totul la viteza mare timp de un minut sau pana cand apare spuma. Intre timp, topeste o lingura de unt intr-o tigaie incinsa. Cand e gata compozitia, toarn-o in tigaie.
Cu ajutorul unei spatule, invarte omleta pe partea cealalta. Aproape de final, presara o lingura de branza Cheddar razuita pe jumatate din omleta, acoper-o cu cealalta si mai tine-o pe foc in jur de 30 de secunde. Serveste-o imediat.
2. Frisca
Intotdeauna tortul decorat cu frisca de casa va fi mai bun, asadar e timpul sa renunti la tuburile din supermarket. Cumpara-ti, in schimb, niste smantana si pune-o in blender. Mixeaz-o la viteza medie cam 15-20 de secunde, pana se formeaza spuma, dupa care adauga o lingura de zahar si una de extract de vanilie. Continua sa mixezi, tot la viteza medie, cam 20 de secunde.
3. Cafea macinata
E putin mai greu de obtinut in blender, dar nu imposibil. Important este sa ai un blender cu vas mic. Tot asa poti pregati mix de condimente. Pune in vas cate o lingura de coriandru, chimion, fenicul si piper negru. Mixeaza la viteza medie spre mare pana cand condimentele capata o textura grunjoasa, adica in jur de un minut. Amestecul obtinut se pastreaza cam 3 luni, intr-un borcan inchis etans.

4. Sos pesto
Este perfect oricand, mai ales cand il pregatesti din resturile de ierburi aromatice. Pune toate ingredientele in blender si mixeaza-le la viteza medie pana cand obtii o compozitie omogena. Cu acest sos se servesc pastele, sandvisurile, salatele, vinegreta etc. Tot pentru paste iti recomand un sos pesto cu coriandru.
5. Sos de tomate
Tot ca sa scapi de rosiile uitate prin bucatarie, transforma-le in sos. Dupa ce le-ai curatat de coaja, marunteste-le si pune-le in vasul blenderului, cu tot felul de condimente. Mixeaza-le 15-30 de secunde, pana obtii un sos cu textura de smoothie. Acesta se pastreaza intotdeauna intr-un borcan cu capac foarte bun, inchis ermetic. E perfect sa procedezi asa toamna, ca sa ai sos proaspat in timpul iernii.
6. Smoothie-uri
Sa nu uitam de ele! Dupa preferinte, se pun fructele maruntite in vas, impreuna cu iaurt, lapte, zahar si mirodenii, si se mixeaza la viteza medie cam un minut, apoi la viteza mare. Ca sa scapi de banana innegrita din dulap, curat-o, pune-o maruntita in blender si adauga un pahar mare de iaurt natural. Daca vrei sa fie dulce, pune si o lingura de miere de albine. Incearca un smoothie de castraveti sau un smoothie de kiwi si banane.

7. Sucuri
Din fructele foarte zemoase poti obtine in cateva secunde un suc racoritor. Pune, spre exemplu, in blender, 2-3 felii de pepene rosu, fara seminte, si mixeaza-le la viteza mare. Serveste sucul cu cateva frunze de menta.
Incearca si:
- suc de mere cu ananas si menta
- milkshake de portocale
- shake pentru micul dejun.
Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-07-07 Vizualizari: 4316
Daca ti-a placut articolul 7 intrebuintari pentru un blender, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Un meniu de sarbatori nu este neaparat unul bogat, dar trebuie sa acopere cam toate preferintele invitatilor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta