193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu migdale

Sfaturi pentru gatit cu migdale

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu migdale
Stiai ca migdalele sunt considerate a fi printre primele plante cultivate de om, fiind mentionate chiar si in Vechiul Testament?

Ele sunt o sursa excelenta de minerale pentru organism, dar si de grasimi mono-nesaturate si vitamina E.

Selectie si depozitare
- pe piata se gasesc si migdale in coaja, si migdale curatate;
- daca agiti recipientul cu migdalele in coaja si se aude un zgomot puternic, inseamna ca sunt mai vechi;
- migdalele vechi au gust ranced. Ca sa stii exact daca le mai poti consuma, injumatateste una. Daca migdala este galbuie sau arata ca un fagure, arunc-o. Mai este buna daca, in schimb, are textura solida;
- cumpara migdale intregi si toaca-le sau feliaza-le cu putin timp inainte de a le folosi;
- coaja subtire de la suprafata poate fi consumata, dar ai grija totusi, pentru ca e amaruie;

- migdalele rezista in ambalaj sigilat chiar si pana la doi ani, cu conditia sa fie tinute intr-un loc intunecos si racoros;
- migdalele prajite, dar nedesfacute, trebuie depozitate tot intr-un loc racoros si intunecos si consumat in interval de un an;
- in frigider, rezista mai mult de 1-2 ani;
- pasta de migdale, pusa in frigider, poate fi folosita in 2 ani;
- odata ce ai desfacut migdalele, depoziteaza-le intr-o punga cu fermoar si tot ferite de umiditate si lumina. Sunt bune timp de 3 luni.

Cum se prajesc migdalele in cuptor?
Pune migdalele crude, intregi, intr-o tava de copt si baga-le in cuptorul incins la 170 de grade. Cand incepe sa se simta in bucatarie o aroma de copt, adica dupa vreo 10-12 minute, scoate-le, presara niste sare de masa peste ele si lasa-le sa se raceasca. Dupa o ora le poti servi.



Cum se face laptele de migdale?
Ingrediente:
230 gr migdale crude, 450 ml apa, indulcitori (sirop de agave, zahar, miere de albine, sirop de artar)
Mod de preparare
Tine la hidratat migdalele peste noapte sau chiar doua zile, neacoperite. Cu cat vor sta mai mult, cu atat mai cremos va fi laptele de migdale. Scurge-le apoi si trece-le pe sub un jet de apa rece. Pune-le in blender si toarna apa. Mixeaza-le la viteza mare timp de 2 minute.
Pe masura ce trece timpul, apa incepe sa devina apa si opaca. Daca folosesti un tocator electric, nu le toca mai mult de 4 minute. Trece totul apoi printr-o panza de tifon curata. Stoarce migdalele foarte bine ca sa obtii cat mai mult lapte.
Ar trebui sa fie cam 450 ml de lapte. Il poti bea asa sau ii poti adauga indulcitori. Laptele de migdale rezista in frigider, intr-un recipient cu capac foarte bine infiletat, pana la 2 zile.

Daca vrei sa stii cum se face untul de migdale, ei bine, nu e mare filosofie. Trebuie doar sa mixezi migdalele foarte bine intr-un tocator electric sau blender si sa le amesteci cu putina sare de masa. Il poti servi intins pe paine.

Retete cu migdale
- peste in crusta de migdale si parmezan
- paste cu smochine si naut
- caise coapte cu migdale si paine
- tort Linzer
- tarta raw vegan cu ciocolata etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-07-09 Vizualizari: 4159


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu migdale, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Stabiliti o lista a invitatilor si interesati-va daca unii ar necesita prepararea unor meniuri speciale.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro