193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu frunze de vita

Sfaturi pentru gatit cu frunze de vita

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu frunze de vita
Daca ai acces la frunzele de vita, afla ca esti in posesia unei adevarate comori.
Acestea au fost folosite in bucataria greceasca inca din antichitate.
Urmeaza aceste sfaturi pentru a profita cat mai bine de frunzele de vita.

Cum sa alegi frunzele
Acestea trebuie sa fie culese in lunile mai si iunie. Fii atent la aspectul acestora: frunzele trebuie sa fie intregi, fara gauri, de un verde deschis si de marime medie.

Dupa ce le-ai cules
Foloseste un cutit si taie tulpina, insa nu si frunza.

Inainte de a fi folosite, frunzele trebuie inalbite. Asaza-le intr-o oala si acopera-le cu apa fiarta. Lasa-le asa timp de 3-5 minute. Spalarea si inalbirea sunt necesare pentru ca frunzele ar putea avea reziduuri din mediu.

Cum sa ingheti frunzele de vita
1. Daca nu lei vei folosi timp de cateva luni: nu le spala, sterge-le si asaza-le una peste cealalta in pachete de cate 50-70. Scoate aerul din pachete si pune-le in congelator.
2. Daca le vei folosi in curand: albeste-le intai, usuca-le apoi ingheata-le ca mai sus.

Cum sa usuci frunzele de vita
Sterge frunzele bine si foloseste un ac pentru a le inlantui pe un fir de ata, strapungand locul unde a fost tulpina. Agata buchetele formate intr-un loc intunecat si racoros, pentru a se usca. Dupa ce s-au uscat complet, impacheteaza-le si pastreaza-le in pungi de plastic.
Cand esti gata sa le folosesti, tine buchetele de sfoara si inmoaie-le in apa fiarta pentru 2-3 minute. Culoarea se va transforma intr-un verde deschis.





Postat de Andreea Utza pe data de 2014-07-16 Vizualizari: 4610


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu frunze de vita, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ospitalitate, virtutea care ne determina sa hranim si sa gazduim anumite persoane care nu au nevoie de hrana si gazduire"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro