193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru pus muraturi de vara

Sfaturi pentru pus muraturi de vara

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru pus muraturi de vara
Muraturile sunt specifice toamnei, dar nimeni nu ne impiedica sa punem si vara cateva borcane cu asa ceva in camara.

De departe, preferatul meu este pepenele rosu murat. Pulpa fructului moale si acrisoara, coaja tare si dulceaga – perfecte pentru o portie de cartofi prajiti ori piure.

Sfaturi pentru pus muraturi
- foloseste sare granulata de muraturi sau de conserve;
- nu pune muraturi cu sare de mare pentru ca se vor innegri;
- pune la murat castravetii in 24 de ore de la recoltare. Daca nu ii folosesti chiar atunci, inveleste-i in punga de plastic si tine-i in frigider pana la o saptamana;
- ideal e sa cumperi otet din cidru de mere, dar e bun si otetul alb. Daca il alegi pe al doilea, atunci asigura-te ca are mai mult de 5% acid;
- nu dilua niciodata otetul mai mult decat e specificat in reteta;
- daca vrei sa ai muraturi nu foarte acre, pune mai mult zahar in borcane;

- pentru ca e vara si se gasesc de toate, foloseste condimente proaspete;
- daca inlocuiesti condimentele proaspete cu mix de condimente, luat de la magazin, s-ar putea ca lichidul din borcane sa fie tulbure;
- cel mai bine e sa folosesti apa distilata sau dedurizata, intrucat cea dura impiedica murarea legumelor in saramura;
- cand pui muraturi, nu folosi recipiente si accesorii de gatit galvanizate ori din: fier, cupru, zinc, alama. Sunt recomante produsele facute din: sticla, otel inoxidabil, plastic, email, ceramica;
- nu stii ce fel de condimente pentru muraturi sa folosesti? Alege dupa preferinte, testeaza retete din alte tari, incearca mixuri inedited.

Idei de borcane cu muraturi
- castraveti cu seminte de marar. In afara de ingredientele mentionate, iti mai trebuie: apa, otet alb, zahar si sare de muraturi. Recolteaza / cumpara castraveti mici. Amesteca toate ingredientele, cu exceptia castravetilor si a mararului si pune-le la fiert. Cand dau in clocot, adauga semintele de marar si toarna lichidul in borcane, peste castraveti. Infileteaza capacele si pune borcanele la sterilizat. Sunt buni pentru consum dupa o saptamana;
- pepene rosu murat. Ingrediente: apa, apa rece, sare de muraturi, zahar, otet alb, catei de usturoi intregi, betisoare de scortisoara;
- sfecla rosie etc.



Reteta de muraturi cu legume din gradina
Ingrediente:
450 gr morcovi curatati, 450 gr fasole verde curata si taiata in bucati mici, cca 600 gr buchetele conopida, 3 ardei grasi verzi si / sau rosii (taiati in felii), 2 dovlecei zucchini sau dovlecei de vara, 2 cepe feliate, cca 600 ml apa, cca 600 ml otet din vin alb, 3 linguri marar proaspat, 2 linguri zahar, 1 lingura sare de muraturi, 1/2 lingurita ardei iute pisat, 6 catei de usturoi tocati

Mod de preparare
Injumatateste pe lungime morcovii mai mari si pune-i intr-o oala, impreuna cu ardeiul gras, fasolea verde, ceapa, conopida si dovlecelul. Acopera-le cu apa si lasa-le sa dea in clocot. Dupa 3 minute de fiert, scurge-le si lasa-le deoparte.
Amesteca apa cu zaharul, otetul, usturoiul, mararul, sarea si ardeiul iute, la foc potrivit. Cand incep sa fiarba, toarna peste legume, in borcane, dar nu le umple. Infileteaza capacele si pune-le la fiert timp de 5 minute. Dupa ce s-au racit de tot, muta-le in camara.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2014-07-18 Vizualizari: 2703


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru pus muraturi de vara, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu aglomerati bucataria si frigiderul cu sticle de bauturi racoritoare sau damigene largi de vin.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Asafoetida
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro